Zemřela první manželka Johna Lennona. Bylo jí 75 let

ČTK ČTK
1. 4. 2015 18:04
První manželka Johna Lennona, Cynthia, podlehla rakovině. S členem kapely Beatles měla syna Juliana.
Cynthia Lennon
Cynthia Lennon | Foto: Profimedia.cz

Londýn - Ve svém domě ve Španělsku včera zemřela Cynthia Lennon, první manželka bývalého člena legendárních Beatles Johna Lennona. Bylo jí 75 let a podlehla rakovině. Informace byla zveřejněna na internetové stránce jejího syna Juliana Lennona, uvedly světové agentury.

Cynthia Lennon - In Loving Memory
Cynthia Lennon - In Loving Memory | Video: YouTube

"Cynthia Lennonová zesnula ve svém domě na Mallorce ve Španělsku po krátkém, ale statečném boji s rakovinou," uvedla ve svém prohlášení rodina. "Její syn Julian Lennon byl po celou dobu u jejího lůžka. Rodina je velmi vděčná za veškeré modlitby," stálo rovněž v prohlášení.

Julian Lennon zveřejnil na serveru YouTube videovzpomínku na svou matku doprovázenou písní, kterou napsal na její počest. Jsou v ní mimo jiné záběry, na kterých je vidět Cynthia, John Lennon a malý Julian ještě jako dítě.

Cynthia a John: Dva  zcela odlišní lidé

Cynthia se s Johnem Lennonem seznámila na umělecké škole v Liverpoolu v roce 1958, ještě dávno předtím, než se skupina proslavila. Brzy se vzali a narodil se jim Julian. Rozvedli se v roce 1968, když se Lennon začal scházet se svou pozdější druhou ženou Yoko Ono.

Cynthia se ještě několikrát provdala. Právě v době rozvodu s Johnem Lennonem napsal jeho spoluhráč z Beatles Paul McCartney pro malého Juliana, který se s tím těžko vyrovnával, slavnou píseň Hey Jude (její původní název měl prý být Hey Jules).

Spisovatel Hunter Davies, který v roce 1968 napsal jedinou autorizovanou biografii skupiny Beatles, Cynthii popsal jako "báječnou ženu", se kterou její slavný manžel nezacházel příliš dobře. Byla prý zcela odlišná než John Lennon, byla "tichá, rezervovaná a klidná". Jejich přátelé si prý nikdy nemysleli, že by tento vztah mohl vydržet, právě proto, že byli tak rozdílní.

 

Právě se děje

Další zprávy