V Praze právě túruje pop chrysler Céline Dion

26. 6. 2008 19:30
Zpěvačka vyrazila na světové turné po deseti letech

Praha - Madonna i Gwen Stefani se už v Praze předvedly. Seznam hvězd výpravného popu rozšířila 12. května v O2 Aréně australská superstar Kylie Minogue - a teď se na stejném místě předvede i nejluxusnější chrysler z garáže světového ženského showbyznysu.

Někdejší reklamní tvář této automobilky nabízí hudbu připomínající drahý parfém, kterému propůjčila své jméno: profesionálně namíchaná směs určitě neuškodí a dodá na prestiži, ale vůně je to dost těžká a ve velkém množství se pak dá obtížně vyvětrat.

Naposledy to celosvětově prokázala v titulní melodii k Titaniku, nejúspěšnějšímu filmu všech dob. Ostatně koncert lze vhodně propojit s návštěvou artefaktů z lodi, které jsou právě k vidění v Lucerně.

Foto: Archiv redakce

Céline Dion zpívá v České republice poprvé, v rámci celosvětového turné Taking Chances. Stejnojmenné album vydala zpěvačka v listopadu 2007; turné, v jehož průběhu navštíví přes stovku měst ve více než pětadvaceti zemích pěti kontinentů, zahájila v únoru koncertem pro Dětský fond Nelsona Mandely v Johannesburgu.

Podle magazínu Billboard je to jedna z nejlepších koncertních šňůr letošního léta. Svou zásluhu na tom de facto máme i my, jak připomínají média.

Lenka Filipová, zpěvačce předskakuje, v roce 1988 nemohla reprezentovala Švýcarsko na Eurovizi s francouzskou písničkou Neodcházej ode mne. Jako náhradnice tedy nastoupila v té době neznámá Dion - a vyhrála.

Asi i proto to pro Česko prý bude dokonce koncert roku. Ostatně na něj dorazí Karel Gott, Hana Zagorová, Iveta Bartošová nebo Helena Vondráčková.

céline dion
céline dion | Foto: Reuters

Na přípravě "vizuálního svátku barev, módy, tance a překvapení" - jak podle pořadatelů bude její show vypadat - se podílel Jamie King, známý ze spolupráce s Madonnou nebo Christinou Aguilerou.

Céline Dion se na něm představí jako čerstvá držitelka francouzského Řádu čestné legie a majitelka titulu Autorka nejhorší hudební coververze - za skladbu AC/DC You Shook Me All Night Long.

Tu zazpívala v hotelu Caesar Palace v Las Vegas, kde vystupovala výhradně a skoro každodenně v letech 2003-2007.

Vyneslo jí to 100 milionů dolarů, místo v hitparádě nejlépe placených zpěvaček světa a v panoptiku největších amerických hvězd ji to posunulo do blízkosti Barbry Streisandové. Poslední show se konala loni 12. prosince. 

Céline Dion dosud prodala přes 180 milionů kusů svých alb. Album Taking Chances je jejím prvním anglicky zpívaným albem po třech letech a šňůra koncertů dokonce prvním celosvětovým turné po deseti letech. Jedním z producentů alba je Linda Perry, která spolupracuje mimo jiné s Pink.

Na nové desce zpěvačka překvapivě nabídla větší žánrový rozptyl a recenzenti ji popisují jako "divadelní" pop - což dávají do souvislosti s jejím chystaným průnikem do světa filmu. Dvouhodinový koncert je proto rozdělen do čtyř částí: soulové, rockové, popové a části inspirované cikánskou, španělskou a arabskou kulturou.

Lístky se prodávaly za 990, 1 500 a 1 800 Kč, kategorie Gold stála 2000 korun a kategorie Platinum ještě o tisíc víc.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy