V Plzni se dnes budou rozdávat Žebříky

ČTK
10. 3. 2006 14:00
Plzeň - V Plzni dnes večer proběhne předávání hudebních cen Žebřík 2005.
Dan Bárta vystoupí na Žebříku
Dan Bárta vystoupí na Žebříku | Foto: www.danbarta.cz

Před vyhlášením výsledků čtenářské ankety časopisu Report a webu iREPORT.cz vystoupí jako hvězda programu Dan Bárta se svým projektem Illustratosphere. Kromě Bárty také vystoupí celá plejáda současných populárních skupin jako Clou, Monkey Business, Moimir Papalescu & The Nihilists nebo Aneta Langerová. Mezi jednotlivými vystoupeními bude uděleno celkem 30 cen v deseti kategoriích.

Oceněni budou první tři interpreti či skupiny v každé z deseti kategorií, kterými jsou Skupina roku, Album roku, Skladba roku, Videoklip roku, Zpěvák roku, Zpěvačka roku, DJ roku, Překvapení roku, Osobnost roku a Film roku. Znovu je vyhlášena také kategorie s názvem Průser roku. Osobnosti domácí hudební a filmové scény dostanou tradiční sošky výtvarníka Václava Česáka, zvané Tančící R. Celou show bude opět uvádět režisér Zdeněk Suchý.

Zpěvačkou i překvapením minulého ročníku byla vítězka soutěže Česko hledá SuperStar Aneta Langerová. Paradoxně přitom čtenáři tuto soutěž označili jako "průser roku". Zpěvákem roku se stal Dan Bárta a nejlepší skupinou Wohnout. Jejich deska Rande s panem Bendou byla čtenáři zvolena nejlepším albem. Nejlepším filmem byla česká komedie pro teenagery Snowboarďáci. Mezi vítězi byli dále Jan P. Muchow a DJ Wich. Ceny si odnesly také kapely Chinaski, Kryštof, Divokej Bill a Tata Bojs, z individuálních interpretů Lenka Dusilová a Richard Krajčo.

 

Právě se děje

Další zprávy