V listopadu se do Česka popáté vrátí Lenny Kravitz

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 5. 2011 13:24
Lístky do pražské O2 areny stojí od 1090 do 1790 korun
NY Fashion Week - Lenny Kravitz
NY Fashion Week - Lenny Kravitz | Foto: Reuters

Praha - Americký rockový zpěvák Lenny Kravitz se na podzim po dvou letech vrátí do ČR. Vystoupí 15. listopadu v pražské O2 areně. Představí písně ze svého nového, devátého alba Black & White America, které vyjde v srpnu. Vstupenky budou stát od 1090 do 1790 korun, informace o předprodeji zveřejní pořádající agentura Live Nation v nejbližších dnech.

Právě 47letý zpěvák a skladatel prodal přes 35 milionů desek. Nové album natočil po třech letech od vydání desky It Is Time for Love Revolution. Úspěšný newyorský hudebník na svých deskách mistrovsky míchá osvědčené postupy z rocku, funku, soulu i jazzu.  K nim "samozvaný ministr rock´n´rollu" přidává i patřičnou stylizaci.

Kravitz se narodil v roce 1964 v New Yorku v rodině bahamské herečky a židovského televizního producenta. Zpívat začal v chlapeckém sboru, svůj první hit Let Love Rule nahrál v roce 1987; stejnojmenné debutové album vydal o dva roky později.

Spolupracoval s Madonnou, Mickem Jaggerem, Aerosmith a dalšími hvězdami, proslavily kromě písní i milostné románky. Prožil je s australskou hereckou hvězdou Nicole Kidmanovou či s francouzskou zpěvačkou Vanessou Paradisovou.

Listopadové vystoupení bude Kravitzovým pátým koncertem v ČR. Poprvé zde vystoupil v roce 1996 v hale na Výstavišti, podruhé hrál a zpíval o osm let později pod širým nebem v bývalém továrním areálu ve Vysočanech. V roce 2008 koncertoval v O2 areně, před dvěma lety v Brně.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy