Zlatý David: Nejhorší videoklip roku natočila Ivana Gottová

ČTK Magazín ČTK, Magazín
9. 4. 2015 10:17
V pražském klubu Roxy byly včera večer vyhlášeny hudební anticeny Zlatý David.
Ivana Gottová - Být stále mlád | Video: YouTube

Praha - V pražském klubu Roxy se již počtvrté uskutečnilo vyhlášení vítězů hudebních anticen Zlatý David o největší hudební paskvil roku 2014. Nejhorším zpěvákem roku 2014 se stal Renato Salerno, nejhorší zpěvačkou Ice Queen. Nelichotivý titul nejhorší kapela si odnesla skupina MADS a nejhorším videoklipem roku vyhlásili organizátoři Být stále mlád v podání Ivany Gottové. Průšvihem roku 2014 vyhlásili "céčkové celebrity hrající si na dýdžeje".

O výsledcích podle pořadatelů v internetové anketě rozhodlo 15 tisíc hlasujících. Součástí večera bylo vystoupení projektu Kittchen a skupiny Mucha.

V zaplněném experimentálním prostoru NoD se sešli především mladí příznivci alternativní hudby, kteří ukázky nominovaných provázeli hlasitým smíchem a ironickými poznámkami. Vítězové se pro ceny tradičně nedostavují.

Anticeny připravují weby Hudební masakry a Čilichili s tím, že podmínkou nominace je hlasovat pro umělce, kteří loni vytvořili autorskou skladbu nebo předstoupili před veřejnost s nějakým interpretačním projevem. 

V minulosti anticeny Zlatý David opanoval například Petr Kotvald, který byl označen za hudební paskvil v kategorii zpěváků i za videoklip k písni Hully Gully, průšvihem roku před dvěma lety hlasující označili vystoupení Daniela Landy coby umělce Žito 44 na Českém slavíkovi.

 

Právě se děje

Další zprávy