V Americe vyšla svatební deska pro homosexuální páry. Přispěl na ni i Bob Dylan nebo zpěvačka Kesha

Kultura Kultura
6. 4. 2018 11:17
Album pojmenované Universal Love - Wedding Songs Reimagined iniciovala firma, která v Las Vegas provozuje hotely. Sňatky homosexuálních párů tam podle jejího ředitele tvoří 20 až 30 % všech svateb.
Bob Dylan na albu zpívá He's Funny That Way.
Bob Dylan na albu zpívá He's Funny That Way. | Foto: Bob Dylan

Frontman skupiny Bloc Party Kele Okereke zpívá píseň vokální skupiny The Temptations My Girl, jen místo ženě skladbu směřuje svému partnerovi - a text pozměnil na "my boy". Annie Clarková alias St. Vincent zase skladbu And Then He Kissed Me dívčí kapely The Crystals otočila na vyznání lásky k partnerce "and then she kissed me". 

Poupravené písně šesti zpěvaček a zpěváků jsou součástí EP nazvaného Universal Love - Wedding Songs Reimagined (Univerzální láska - Svatební písně jinak), které slouží jako kolekce svatebních melodií pro páry stejného pohlaví.

EP Universal Love - Wedding Songs Reimagined

Bob Dylan: He’s Funny That Way
St. Vincent: And Then She Kissed Me
Kele Okereke: My Guy
Valerie Juneová: Mad About the Girl
Benjamin Gibbard: And I Live Him
Kesha: I Need a Woman to Love

Stojí za ním společnost MGM Resorts International, která ve Spojených státech provozuje odpočinkové resorty. Ředitel firmy Jim Murren listu New York Times řekl, že v patnácti hotelech v Las Vegas, které společnost vlastní, tvoří sňatky homosexuálních párů asi 20 až 30 % všech svatebních ceremonií.

Na album přispěl i písničkář Bob Dylan, album otevírá jeho předělávka americké klasiky She’s Funny That Way z konce 20. let minulého století. Dylan v ní zpívá "he’s funny that way". Podle producenta Roba Kaplana byl hudebník z projektu nadšený a sám rovnou přišel s nápadem na píseň.

Na EP přispěla i popová zpěvačka Kesha, která nedávno otevřeně hovořila o tom, jak ji obtěžoval a psychicky i sexuálně zneužíval producent Dr. Luke.

Soulová hudebnice Valerie Juneová zase připomíná, že ačkoliv skladbu Mad About the Boy interpretovala žena a text tak měl heterosexuální konotace, autor - jazzový hudebník Noël Coward - ji původně napsal pod vlivem citů k jinému muži. Její verze se proto jmenuje Mad About the Girl. 

V celých Spojených státech jsou sňatky homosexuálních párů legální od června roku 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy