Už nemám co na sebe. Jagger natočil píseň o konci lockdownu v Anglii

Reuters Kultura Reuters, Kultura
13. 4. 2021 20:23
Zpěvák kapely Rolling Stones Mick Jagger v úterý zveřejnil novou skladbu, která oslavuje konec nouzového stavu a přísných protiepidemických opatření ve Velké Británii.
Skladbu Eazy Sleazy nahrál Mick Jagger s Davem Grohlem. | Video: Mick Jagger

Ve skladbě nazvané Eazy Sleazy si také utahuje z některých aspektů života nuceně stráveného doma. "Zkusil jsem se naučit sambu a pěkně jsem si nabil / Snažím se složit písničku / Honem mě zapoj na Zoomu," zpívá Jagger.

V jiné části písně přirovnává efekt neustálého vysedávání u televize k lobotomii a líčí, jak přibral nebo jak bedlivě zkoumá každý graf na internetu. "Už žádné cestovní brožury / Virtuální premiéry / Už nemám co na sebe," shrnuje Jagger a pohled z okna za pandemie přirovnává k pobytu ve vězení.

Jagger skladbu vymyslel před několika týdny. Nahrál ji s Davem Grohlem, bubeníkem a kytaristou známým ze skupiny Foo Fighters. Ten se v době natáčení ale nacházel v Los Angeles, odkud kvůli opatřením proti šíření koronaviru nemohl odcestovat do Velké Británie. Jaggerovi tak svůj part jenom zaslal.

"Je to splněný sen. Zrovna když už si člověk říkal, že nemůže zažít nic bláznivějšího. Určitě to bude hit tohohle léta," tvrdí Grohl.

"Je to skladba o tom, jak teď opouštíme přísná protipandemická opatření, a snad obsahuje ten tolik potřebný optimismus," doplňuje sedmasedmdesátiletý Jagger.

Britské hospody od pondělí znovu prodávají nápoje alespoň na zahrádkách, znovu také otevřely obchody. Přísný lockdown ve Velké Británii trval tři měsíce.

Jaggerova kapela Rolling Stones vloni v červnu vydala pandemický song Living in a Ghost Town. Členové anglického Královského baletu k němu natočili krátký film, v němž tančí na opuštěných ulicích Londýna. "Život byl krásnej / Než nás všechny izolovali / Připadám si jako duch / Který žije ve městě duchů," zpíval tehdy Jagger.

Rolling Stones naposledy před pěti roky vydali album coververzí blues nazvané Blue and Lonesome. Svou zatím poslední autorskou desku A Bigger Bang zveřejnili roku 2005.

Příští rok Rolling Stones oslaví 60 let od chvíle, kdy je Mick Jagger a Keith Richards založili a odehráli první společný koncert. Navzdory vysokému věku stále koncertují, před třemi roky rozezpívali také desítky tisíc lidí na pražském Letišti Letňany.

 

Právě se děje

Další zprávy