Už dekádu trvá Blues Alive v Šumperku

ČTK, kiz
18. 11. 2005 12:00
V Šumperku dnes začne hlavní program jubilejního desátého ročníku festivalu Blues Alive.
Blues Alive
Blues Alive | Foto: Aktuálně.cz

Publiku představí dvě desítky kapel a muzikantů, kteří svou inspiraci hledají převážně v blues. Hlavní hvězdou festivalu bude pamětník chicagské bluesové scény 50. let Hubert Sumlin. Letos čtyřiasedmdesátiletému Sumlinovi, dávnému spoluhráči bluesové legendy Howlin' Wolfa, zahřejí pódium písničkář Jiří Schmitzer, americký kytarista Jimmy D. Lane a polští Boogie Boys.

V sobotu večer se návštěvníci mohou těšit na harmonikářské umění amerického hudebníka jménem Sugar Blue, který je držitelem prestižní ceny Grammy a bývalým spoluhráčem Rolling Stones. Sugar Blue přijede i s kapelou GK Brothers Band, kterou vede veterán českého bigbeatu baskytarista Jiří George Kozel. Sugar Blue byl i účastníkem Mezinárodního pražského festivalu, kde předvedl fantastický výkon, diváci se mají nač těšit. Své nové řadové album, vydávané po letité pauze, představí zpěvák Michal Prokop, který bude zároveň celou přehlídku moderovat.

Součástí hlavního bliku festivalu jsou také koncerty v předsálí kulturního domu, které se po půlnoci promění v tradiční jamování; jamy se však uskuteční i na dalších místech. Celou hlavní část festivalu zakončí nedělní koncert v nedalekém polském Chorzówě.

Více informací naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy