Ústečtí polobozi UDG podruhé křtí svoje Nebe

Michal Pavec
12. 4. 2007 10:54
Kapela se vydává se na koncertní šňůru
UDG - zpěvák Petr Vrzák
UDG - zpěvák Petr Vrzák | Foto: oficiální stránky kapely

Praha - Tři roky po debutu Ztraceni v inspiracích přicházejí ústečtí UDG s novou studiovou
deskou. Album se zvláštním názvem Buď a nebe pokřtila kapela včera a chystá se na to i dnes.

Severočeská pětice poprvé výrazně zaujala v roce 2004, když vyhrála talentovou soutěž Coca-Cola Pop Star. Díky tomu mohla zadarmo natočit desku a představit hudební veřejnosti svůj svižný pop-rock obohacený o saxofon.

Druhou várku své tvorby se UDG rozhodli oficiálně uvést v pražském klubu Futurum, a to hned dvakrát. Druhý z křestů je v plánu na dnešní večer.

K tanci a poslechu nebudou hrát UDG sami, pozvání přijala broumovská kapela Imodium, Honza Homola ze skupiny Wohnout, Iva Frühlingová a řada dalších muzikantů.

Foto: oficiální stránky kapely

Kytarista a zpěvák Wohnoutu Honza Homola hostuje na nové desce v písni Cowboy hip hop. Na předchozím albu zase účinkoval Homolův bratr Matěj, spoluhráč ze skupiny Wohnout.

Iva Frühlingová se na Buď a nebe dostala docela jinou cestou - je přítelkyní baskytaristy Pavla Vrzáka. Její přítomnost na desce je pikantní: na předešlé desce se jako host představil její exmanžel Richard Krajčo.

Rozevlátou hudbu s texty UDG doprovodí na křtu i videoprojekce. "Na koncertě by měla mít naše muzika ještě vizuální rozměr, o který se postarají VJ´s z Francie. Myslím, že to bude zase trošku něco jiného, sám jsem na to zvědavý," říká k novému koncertnímu prvku bubeník Tomáš Staněk.

Ústecká kapela spolu hraje už devět let. Během této etapy stačila projít řadou personálních změn a radikálním zkrácením názvu. Z dřívějšího Useless demi-Gods neboli Nepotřební polobozi zbyla jen šifra UDG.

Poté, co kapela pokřtí studiovou novinku, vydá se na koncertní šňůru. Zahrát by měla na studentských majálesech, její jméno figuruje na programu řady letních festivalů.

 

Právě se děje

Další zprávy