United Islands - hudební festival uprostřed Prahy

Zbyněk Klíč
22. 6. 2011 18:23
Festival United Islands nabídne o víkendu pestrý výběr kapel.

Praha - 9 stagí po oba dny, více jak 150 kapel z dvaceti zemí, afterparty, literární scéna, Klubová noc. Všechno toto přináší jeden z prvních hudebních festivalů letošního léta – United Islands, který se uskuteční ve dnech 24.-25.6.2011 na různých místech v Praze.

Festival je jako vždy zdarma, kdo chce, může si zakoupit partner pass a podpořit tak konání akce. Podle organizátorů lze letos očekávat vyšší účast než loni, kdy se do české metropole sjelo na 30 000 hudebních fanoušků.

A na jaké kapely se můžete letos těšit? Přijedou britští rockeři Archie Bronson Outfit, barcelonští La Troba Kung Fu, reprezentující pestrobarevný hudební styl „mestizo“, afgánští rapeři Afghan New Generation, portugalská fado skupina Deolinda, novicové z Polska Mitch & Mitch, lucemburská indie-electro skupina Metro, belgičtí hard rockeři z Thot nebo americký producent nezávislé elektroniky Guidance Counselor. Speciálním hostem festivalu bude Gorki Aguila, jehož tři další členové nemohli kvůli zákazu kubánských úřadů do Čech vycestovat. Nechybět budou ani zástupci české scény, například alternativní Dva nebo soubor Tap Tap.

Festival má prý být nejsvobodnější ze všech předchozích sedmi ročníků. Podaří se mu to?

 

Právě se děje

Další zprávy