United Island chce zpět k vodě. I na Střelecký ostrov

Kultura Kultura
28. 12. 2013 13:29
Hlavní scéna by měla být v Kinského zahradě.
Foto: I. Prokop

Praha - Pražský multižánrový festival United Islands se příští rok bude konat od 19. do 21. června. Letos přilákal přes šedesát tisíc návštěvníků, ač se kvůli povodním musel přestěhovat z tradičních míst u Vltavy do parku Ladronka. Pro jedenáctý ročník pořadatelé plánují návrat zpět k řece, do centra města.

„Jednání o přesném umístění akce se ale zatím protahuje. S jistotou můžeme o umístění festivalu říci pouze to, že náš plán je nyní takzvaně na vodě. Na začátek příštího roku máme naplánované další kolo jednání se zástupci radnice Prahy 1," říká organizátor festivalu David Gaydečka.

United Islands
United Islands

Za velkou výzvu v roce 2014 považuje návrat na rekonstruovaný Střelecký ostrov, hlavní scéna by se ale měla přesunout do Kinského zahrady. "Rádi bychom dokázali, že po skončení festivalu bude ostrov vypadat jako před jeho začátkem. Nicméně, vzhledem ke zmenšení kapacity ostrova po rekonstrukci plánujeme přesun hlavní scény do Kinského zahrady," doplnil Gaydečka. 

Hlavní hvězdy a zahraniční objevy festival oznámí v březnu příštího roku. Z domácí scény určitě vystoupí kapely Nylon Jail, Vložte kočku, Voila!, Lanugo, Kieslowski, Palermo nebo Love Earth.

Pro kapely, které si chtějí na festivalu zahrát, připravili pořadatelé na webu www.unitedislands.cz novou cestu, jak se přihlásit.

Stejně jako v roce 2013, budou pořadatelé pokračovat v koncertní sérii, v rámci které vystoupili britští rockeři O.Children, americký bluesman Joe Bonamassa, alžírský hudební rebel Rachid Taha, znovuobnovený projekt Mariána Vargy, Fedora Freša a Pavola Hammela Zelená pošta nebo vyprodané vánoční koncerty Michala Prokopa a folk-rockového objevu Zrní.

 

Právě se děje

Další zprávy