Je to šašek, rasista a prodavač aut. Celebrity kritizují Donalda Trumpa

pej
24. 3. 2016 9:00
Americký miliardář a republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump si svými výroky znepřátelil mnoho lidí. Jeho nejhlasitějšími oponenty jsou kromě demokratů i herci a muzikanti z celého světa.

Umělci kritizují Donalda Trumpa například za nedovolené používaní písní při politické kampani nebo rasistické a xenofobní výroky. "Zvolil jednoduchý způsob sebepropagace. Je smutné, jak lehce se dají lidé zmanipulovat. Nejsem uražená, protože lidská hloupost se mě nemůže dotknout," napsala například Salma Hayek na svém Twitteru.

Michael Stipe
Michael Stipe | Foto: Reuters

Michael Stipe

Frontman kapely R.E.M Michael Stipe použil ke své kritice poněkud peprnější výrazy. "Jděte do pr... a nepoužívejte moji hudbu a můj hlas pro takové šarády, jako je ta vaše," vzkázal loni v září Donaldu Trumpovi. 

Stejný postoj zaujali i další členové kapely. Baskytarista Mike Mills označil Trumpa za "šaška". Nesouhlas posléze na facebookovém profilu vyjádřila celá kapela. 

Politiky rovněž vybídli k tomu, aby neodváděli pozornost předvolebními debatami od vážnějších problémů. "Mějte na paměti, že existují důležitější věci než vaše politické ambice."

 

Právě se děje

Další zprávy