U2 vydělali s písní Invisible 3 miliony dolarů na boj s AIDS

ČTK Kultura ČTK, Kultura
11. 2. 2014 13:05
Za každé stažení písně z iTunes zaplatila Bank of America dolar mezinárodnímu fondu RED financujícímu boj s AIDS, tuberkulózou a malárií ve světě.
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Kapela U2 získala tři miliony dolarů na boj proti AIDS, a to díky bezplatnému stahování svého nového songu Invisible na internetovém obchodu iTunes.

Americký finanční ústav Bank of America Corp. totiž slíbil, že u příležitosti nedávného Super Bowlu, finále ligy amerického fotbalu, poskytne dolar za každé volné stažení alba.

Podívejte se, jak vznikala píseň Invisible.
Podívejte se, jak vznikala píseň Invisible.

"Jsme nadšení. Jsme rádi, že jsou ještě lidé, kteří se o nás zajímají," řekl zpěvák slavného bandu Bono. Získané peníze jsou určené pro mezinárodní fond RED financující boj s AIDS, tuberkulózou a malárií ve světě.

Organizace RED upřesnila, že se díky U2, jejich fanouškům a Bank of America vybralo 3,14 milionu dolarů. "Tyto peníze mají zásadní význam k úspěšnému boji proti pandemii AIDS a přiblížení se konkrétnímu cíli, kterým je zastavit přenos viru HIV z matky na dítě do roku 2015," vysvětlila představitelka RED Deborah Duganová.

Banka platila dolar za každé volné stažení alba 2. a 3. února. Fanoušci za stažení písně Invisible poté museli začít platit 1,29 dolaru.

 

Právě se děje

Další zprávy