U2 kvůli Trumpovi odkládají album. Kapela se chce zamyslet nad novým světem

mad
12. 1. 2017 10:26
Skupina U2 odkládá vydání nového studiové alba na neurčito. Hudebníci se chtějí zamyslet nad světem, který změnila výhra Donalda Trumpa v prezidentských volbách. Deska je hotová již od konce minulého roku, ale kytarista naznačil, že mohou přibýt nové písně.
Foto: Reuters

Skupina U2 se rozhodla odložit vydání nového alba, a to v souvislosti s prezidentskými volbami a výhrou Donalda Trumpa, píše server deníku The Guardian.

Kytarista The Edge v rozhovoru pro The Rolling Stone uvedl, že se konaly volby a svět se změnil: "Řekli jsme si, že se na chvíli nad deskou pozastavíme a popřemýšlíme, jak se vztahuje k současnému světu," vysvětlil hudebník.

Album s možným názvem Songs of Experience bylo již hotové koncem minulého roku, skladby vznikly začátkem roku 2016 a před ním, ale svět se nyní podle kytaristy změnil. Uvedl, že od zvolení Trumpa se "kyvadlo zhouplo úplně jiným směrem".

Kapela se tak rozhodla vydání na čas odložit: "Ještě než ho vydáme, chceme nad ním popřemýšlet. Zkrátka ujistit se, že skutečně obsahuje to, co chceme sdělit".

Skupina již dříve vyjádřila své názory na Trumpa. Několikrát o něm v negativním smyslu mluvil Bono, který jej v zářijovém interview označil za člověka, který se "pokouší ukrást ideu Ameriky". Narážel tak na ideu amerického snu, který Trump v minulosti zpochybnil.

 

Právě se děje

Další zprávy