První hvězdou Colours jsou Twenty One Pilots. Přivezou světelně sladěnou show

Kultura Kultura
3. 12. 2019 11:13
Americká kapela Twenty One Pilots s každým českým vystoupením oslovuje více lidí. Po koncertu v komorním pražském Lucerna Music Baru v roce 2016 a letošní vyprodané O2 areně bude příští rok jednou z hvězd festivalu Colours of Ostrava. V úterý o tom informovali pořadatelé.
Twenty One Pilots přijedou do Česka potřetí.
Twenty One Pilots přijedou do Česka potřetí. | Foto: Colours of Ostrava

Duo ze státu Ohio vzniklo před deseti lety, tvoří jej zpěvák a multiinstrumentalista Tyler Joseph s bubeníkem Joshem Dunem.

S nadžánrovou kombinací rocku, popu, hip hopu, punku či reggae Twenty One Pilots prorazili na stadiony po vydání čtvrtého alba Blurryface z roku 2015, v hitparádách uspěl také jejich singl Heathens z filmu Sebevražedný oddíl.

"Jejich euforické koncerty představují naprostý zážitek. Během nich si vystačí jen sami dva, podpoření dokonale vizuálně a světelně sladěnou show, do které patří spousta převleků, efektních kostýmů, občas i hořící automobil a strhující energie, s jakou Josh bubnuje, dělá přemety a Tyler střídá jeden nástroj za druhým," popisuje ředitelka ostravských Colours Zlata Holušová.

Ta chce pozváním Twenty One Pilots mimo jiné dokázat kritikům, že se mýlí, když tvrdí, že v hudbě už nelze vymyslet nic nového.

"Vzpomeňte si na snad jakoukoliv světovou hudební cenu a je vysoce pravděpodobné, že ji Twenty One Pilots buď získali, nebo na ni byli alespoň nominováni," argumentuje Holušová.

O letošním koncertu Twenty One Pilots v pražské O2 areně napsal kritik Josef Vlček pro Aktálně.cz, že šlo o podívanou, v níž se hudba mísí s vizuálními prvky moderního divadla a kinematografie.

"Nechyběly převleky, přičemž důležitou roli hrál Josephův červený kulich, karnevalové brýle, bubeník svlečený do půl těla, nebo dnes už trochu ordinérní obleky kostlivců," popsal Vlček, podle nějž muzikanti navíc hráli přímo do kamer. "Přestávali být součástí dokumentu a stávali se něčím jako filmovými herci," vylíčil.

Skladba The Hype z desky Trench, zatím poslední nahrávky Twenty One Pilots. | Video: Atlantic Records

Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční ve dnech 15. až 18. července 2020 opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.

Program na 24 venkovních i krytých scénách nabídne přes 450 položek, kromě koncertů také diskuse mezinárodního fóra Meltingpot, divadla, workshopy, filmy či výtvarné instalace.

Zatím jsou v prodeji čtyřdenní vstupenky za cenu 2690 korun, ta však platí jen pro limitované množství 9000 kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy