Rihanna nazvala Trumpa „prasetem“. Buď radši ticho, brání prezidenta Azealia Banks

Kultura Kultura
31. 1. 2017 8:54
Muzikanti i herci ze Spojených států i Velké Británie dávají najevo nesouhlas s imigrační politikou amerického prezidenta Donalda Trumpa.
Rihanna a Azealia Banks.
Rihanna a Azealia Banks. | Foto: ČTK / koláž Aktuálně.cz

Americká raperka Azealia Banks se pustila do Rihanny poté, co barbadoská zpěvačka kritizovala rozhodnutí Donalda Trumpa pozastavit vstup lidí ze zemí spojovaných s terorismem do USA.

Trump v pátek na 120 dní zmrazil program Spojených států pro přijímání uprchlíků a až do odvolání zakázal vstup do USA migrantům ze Sýrie.

„Nechutné! Amerika se rozpadá přímo před našima očima,“ napsala Rihanna na Twitter a Trumpa nazvala „nemorálním prasetem“.

Na stranu nového prezidenta USA se postavila raperka Azealia Banks, která připomněla, že Rihanna je cizinka a nemá ve Spojených státech ani volební právo. „Rihanna a další celebrity zneužívají svůj vliv a akorát podněcují veřejnost. Měli byste radši držet pusu,“ napsala Azealia na Instagramu.

Pětadvacetiletá raperka, která debutovala v roce 2014 albem Broke with Expensive Taste, dodala, že se jí nelíbí, co se ve světě děje, ale pouhé řeči o míru podle ní situaci ve světě nevyřeší.

Proti Trumpovi během víkendu a pondělí „povstala“ řada celebrit, zpěvák a producent Pharrell Williams na Twitteru napsal: „V Americe jsme všichni imigranti, zeptejte se původních obyvatel. Omlouvám se, jak se chováme k našim muslimským bratrům a sestrám.“

Kim Kardashian sdílela na Twitteru roční statistiku zabití, ze které vyplývá, že největším životním nebezpečím pro Američany jsou ostatní Američané a pád z postele.

Své si řekla i oscarová herečka Jennifer Lawrence, která patří mezi hlasité odpůrce současného prezidenta. Trumpa kritizovala už během voleb. „Lámou mi srdce nevinní muslimští uprchlíci, kteří se snaží uniknout před terorem a najít bezpečí pro své rodiny," napsala na Facebooku a dodala, že by nikdo neměl trpět kvůli rase nebo víře. 

Do protestů proti americkému prezidentovi se zapojili i umělci z Velké Británie, kteří vyzývají k podpisu petice proti Trumpově státní návštěvě. Tu podepsal už více než milion lidí. 

 

Právě se děje

Další zprávy