Tři sestry: Jsme opatrní vůči médiím i alkoholu

Kateřina Nováková
12. 8. 2015 13:50
Tři sestry slaví 30 let existence a dva dny před Vánocemi odehrají velký koncert v pražské O2 areně. Přečtěte si rozhovor s Lou Fanánkem Hagenem o alkoholu, médiích i Krkonoších.
Lou Fanánek Hagen
Lou Fanánek Hagen | Foto: ČTK

Praha – Kapela Tři sestry v letošním roce slaví 30 let od svého vzniku a k oslavám nadělila fanouškům i sobě novou desku Fernet Underground.

"Jsme rádi, že jsme se dožili tak vysokého věku a že nám to pořád jde," komentuje kulatiny Lou Fanánek Hagen. Kapela podle něho nepodléhá žádnému patosu a užívá si každý koncert. "Letos jsou vyloženě podařené, máme z nich radost." 

Celoroční oslavy zakončí 22. prosince samostatným koncertem v O2 areně. "Popravdě se o něj nezajímám. Teď před sebou máme letní turné, kterému se věnujeme naplno. O2 arena je dva dny před Ježíškem, času tedy máme mnoho," říká Fanánek.

Aktuálně.cz: Nová deska dostala název Fernet Underground. Které z těch dvou slov je vám bližší?

Lou Fanánek Hagen: Oboje spolu souvisí, ani jedno mi není blízké zvlášť výrazně. Fernet Underground má smysl ve vztahu ke skupině Velvet Underground a celej ten obal je parafrází na legendární banánové album kapely.

A.cz: Stále žijete v Krkonoších. Jste tam pořád spokojený, neuvažujete o změně?

Změna se dá udělat vždy, zatím jsem tu ale spokojený a nemám k ní žádný důvod.

A.cz: Není to trochu v kontrastu? Na jednu stranu se snažíte chránit rodinu před médii v klidu hor a pak se objevíte ve videoklipu s Agátou Hanychovou, jejíž způsob života je téměř synonymem pro život bez soukromí.

To není vůbec v kontrastu, řekl bych, že to společně souvisí. Nejde ani tak o to, že bych chránil rodinu před médii, jako spíš o to, že se mi líbí, jak je život v Krkonoších normální. Klip Agáty je z určité míry nadsázkou a ano, její život je téměř bez soukromí, protože se jednoduše životem na sociálních sítích či účastí v médiích živí.

A.cz: Na média musíte mít za ta léta jasný názor a zdá se mi, že to s nimi skvěle umíte a využíváte jich, jen když je třeba. Jak moc strategicky vůči nim postupujete?

Neumím to zdaleka tak, jak by to mohlo být. Za určitou mez už nejdu. Snažím se být ke každému slušný, a tím pádem to vypadá, že je využívám. Stejně mě někdy překvapí, že využívají mojí dobroty a zveřejní například něco bez souhlasu nebo použijí moje slova jinak, než bylo domluveno. Nedá se říct, že jsem strategický, ale spíš opatrný - nikam se moc necpu. Samozřejmě je ale dobré, aby o nás lidé věděli. Patří to k tomu, co děláme, a nemůžu zastávat názor, že média neexistují a budeme ignorovat bulvár.

A.cz: Naučili jste se za ty roky být vůči něčemu obezřetní, když tedy vypustíme alkohol?

Obezřetní jsme určitě k médiím. Ve vztahu k alkoholu jsme pořád velmi opatrní, protože víme, že se může vymknout kontrole.

 

Právě se děje

Další zprávy