Na Žebříku bodovala Langerová, průšvihem byl Miloš Zeman

ČTK ČTK
16. 3. 2015 12:39
Show moderovaná Tomášem Hanákem a Bárou Polákovou vedle předávání ocenění nabídla šestihodinový program zahájený Sabinou Křovákovou a Ondřejem Brzobohatým.
Aneta Langerová
Aneta Langerová | Foto: DVTV

Plzeň –  Zpěvák Tomáš Klus obhájil své loňské a předloňské prvenství v hlavní kategorii hudební ankety Žebřík za rok 2014. Zpěvačkou roku se stala Aneta Langerová, která podle hlasujících natočila nejlepší album Na Radosti a nejlepší skladbu Tráva. Skupinou roku se stali Chinaski.

"Zcela zaslouženě se hvězdou a královnou 23. ročníku stala Aneta Langerová. Nejen za svoje album Na Radosti, ale i za následné koncerty a za skvělé představení na vyhlášení cen Žebřík," řekl ředitel cen Žebřík Jaroslav Hudec.

V kategorii videoklip roku uspěla se skladbou Já to říkal kapela PSH. Kategorie film přinesla vítězství dokumentu Magický hlas rebelky, který o Martě Kubišové natočila Olga Sommerová.

V Plzni bylo předáno 27 cen v devíti kategoriích. Bronzovou sošku výtvarníka Václava Česáka si za vítězství v kategorii objev odnesl písničkář Voxel, akcí roku byl zvolen festival Hrady.cz.

Za "průser roku" opět hlasující považovali událost související s prezidentskou funkcí. Zatímco předloni to byla amnestie vyhlášená Václavem Klausem, loni a letos se hlasujícím nelíbí přímo prezident Miloš Zeman.

 

Právě se děje

Další zprávy