Tata Bojs točí nové album. Vsadí na elektronické retro

ČTK ČTK
13. 4. 2015 10:44
Tata Bojs chystají benefice a velký podzimní koncert v Praze. Nové album vyjde začátkem září.
Milan Cais
Milan Cais | Foto: Lukáš Bíba

Praha - Skupina Tata Bojs, která se na jaře představí na benefičních koncertech v Praze, dokončuje nové album. Zatím bezejmenná nahrávka by měla vyjít začátkem září a její křest se uskuteční 12. listopadu v rámci velkého podzimního koncertu v pražském Foru Karlín.  

"V tuhle chvíli je hotová zhruba polovina alba. Kluci teď pracovali nějakou dobu beze mne, protože jsem dělal hudbu k filmu Malý pán. Máme spoustu demáčů a nápadů na pár taktů. Teď je potřeba z toho vybrat," uvedl k nahrávání alba bubeník a zpěvák Milan Cais.

Ke zvuku novinky Cais podotkl, že by mohl vycházet z prosincového dvojsinglu Strana A, tedy písní Antikvariát a S ní. "Zatím je to spíš jen v našich hlavách, ale shodli jsme se, že víc než nějaké kytarové blázince by se nám líbil electro sound osmdesátých let pohledem současnosti," dodal.

"Tatáči" točí revival revivalu

"Občas se říká, že revival osmdesátek trval déle, než trvala celá osmdesátá léta. Možná bychom to mohli dotáhnout ještě dál, že bychom udělali revival tohoto revivalu," dodal baskytarista Mardoša.

Několik nových skladeb pravděpodobně naživo zazní už na jarních benefičních koncertech Tata Bojs, které se uskuteční 16. dubna v rámci Nočního běhu pro Světlušku v pražské Stromovce a 31. května v Divadle v Celetné, kde kapela odehraje tradiční akustický koncert. Jeho výtěžek tentokrát věnuje Nadačnímu fondu Šestý smysl, který podporuje rodiny s handicapovanými dětmi, děti v dětských domovech a v pěstounských rodinách.

 

Právě se děje

Další zprávy