Festival Let It Roll vyhrál prestižní britskou anketu

ČTK ČTK
8. 12. 2014 12:30
Fanoušci zvolili v anketě Drum&Bass Arena Awards nejlepším tanečním festivalem roku 2014 benešovský Let It Roll.
Let It Roll.
Let It Roll. | Foto: archiv Let it Roll

Praha - Britská anketa Drum&Bass Arena Awards mapující dění na světové scéně taneční hudby ocenila český Let It Roll jako nejlepší festival za rok 2014.

Do hlasování v britské anketě Drum&Bass Arena Awards se každoročně zapojují desítky tisíc hudebních fanoušků a odborná veřejnost po celém světě. Festival konaný ve středočeském Benešově skončil loni ve stejné anketě třetí.

"Prožíváme nejkrásnější sen. Je to pro nás stále neuvěřitelné, že hudební festival v naší malé republice, ve svém žánru porazí ty největší světové festivaly jako Glastonbury, Outlook a další. Je to pro nás obrovská motivace do dalších let," uvedl ředitel Let It Roll Zdeněk Souček.

Festival se koná pravidelně v polovině léta. Letošní sedmý ročník v Benešově navštívilo přes 15 tisíc návštěvníků denně. Další ročník se uskuteční 31. července až 1. srpna 2015. Ještě předtím se 27. února v Praze uskuteční zimní obdoba festivalu.

Sedmý ročník Let It Roll měl rekordní rozpočet 20 milionů korun. Pořadatelé pořídili dekorace, které připomínaly robotické město. Stavba pódia trvala dva týdny a náklady činily přibližně pět milionů korun. Areál se skládal z pěti městských částí - přístavu, továrny, podzemí, blázince a hlavního náměstí. Na osmi pódiích se představili zástupci světové a české scény elektronické hudby, zaměřující se na hudební styly drumandbass, dubstep, electro a další, které se začaly rozvíjet v 90. letech minulého století v Anglii.

Loňský ročník provázely stížnosti na hluk a hygienici kvůli tomu organizátorům udělili pokutu. Nakonec se ale zastupitelé rozhodli, že město pořádání festivalu opět umožní. Organizátoři zaplatili nájemné 250 tisíc korun za pronájem pozemků v kasárnách a zavázali se odvést městu pět procent z každé prodané vstupenky.

 

Právě se děje

Další zprávy