Tajemství padlo. Most z hitu Red Hotů je v L.A.

Kultura Kultura
25. 5. 2012 18:05
Záhadu písně Under The Bridge odhalil životopis Anthonyho Kiedise
Anthony Kiedis
Anthony Kiedis | Foto: Profimedia.cz

Los Angeles - Populární hudba skrývá desítky odkazů a míst, na která hudebníci vzpomínají a jsou nějakým způsobem spjata s jejich osudem. Jedno z těchto tajemství se podařilo poodhalit Marku Haskell Smithovi ze serveru Vulture. Fanoušci skupiny Red Hot Chili Peppers tak konečně můžou navštívit most, o kterém vypráví píseň Under The Bridge z roku 1992.

Otázku, o kterém mostu je v písni vlastně řeč, si příznivci rockové kapely kladli celých dvacet let. Odpověď se skrývala nejen v kompletním textu skladby, ale také v životopisu frontmana skupiny Anthonyho Kiedise s názvem Scar Tissue. Zpěvák v něm popsal svůj komplikovaný boj s drogovou závislostí, který dal vzniknout právě slavné písni Under The Bridge. Mark Haskell Smith tvrdí, že se jedná o most v parku MacArthur v Los Angeles.

Foto: Warner Music

Právě píseň Under The Bridge supinu Red Hot Chilli Peppers proslavila po celém světě a stala se jejich prvním hitem. Lokace zmíněného mostu zajímala i reportéry časopisu Rolling Stone, zpěvák Anthony Kiedis pro ně ale měl jasnou odpověď. "Je v centru města… Ale to není důležité. Nechci, aby ho lidé chodili hledat."

Red Hoti nedávno vydali EP u příležitosti vstupu do Rock and rollové síně slávy. Má titul We Salute You a je na něm šest coververzí "starších a zkušenějších" kolegů - Neila Younga, Iggyho Popa, The Ramones, Davida Bowieho, The Beach Boys a Dion and the Belmonts.

K loňské desce I´m With You vyrazili na celosvětové turné a díky tomu se 27. srpna 2012 podívají i do Synot Tip Areny v pražském Edenu, kde zahrají největší hity i skladby z nového alba. "Do České republiky se Red Hot Chili Peppers vrátí po šesti letech od své poslední návštěvy, poprvé však svoji show představí pod širým nebem," uvedl za pořádající agenturu Live Nation Petr Novák.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy