Sukničkář vytáhl Britney Spears na první místo

Kultura Kultura, Red Kul
17. 10. 2008 13:20
Zpěvačka se vrací a láme rekordy
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV.
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV. | Foto: Reuters

New York - Nový rekord pro americkou singlovou hitparádu Billboard Hot stanovila rozpolcená skandalistka Britney Spears. Její fungl nová skladba Womanizer akcelerovala z 96. příčky, kde se motala minulý týden, přímo na špici.

Tak velký skok se dosud nepodařil žádnému interpretovi a prostor pro jeho překonání nabízí už jen čtyři zbývající místa v Top 100. Zároveň jde pro Britney o první zámořskou jedničku po devíti letech.

Naposledy vedla hitparádu s debutem Baby One More Time, loňský pokus o experimentální zvuk Gimme More jí přinesl třetí příčku - a i tak ohrané Ooops... I Did It Again a Toxic stačily v letech 2000 a 2004 pouze na deváté místo.

Prodej downloadu během prvního týden zaznamenal 286 tisíc, čímž se Britney stala pro letošní rok bezpečně nejprodávanější zpěvačkou v singlech během úvodních sedmi dnů a předběhla i Mariah Carey s Touch My Body.

Britney Spears - Womanizer

Womanizer předznamenává album Circus chystané na 2. prosince a co do kvality i vyznění podstatně zaostává i za loňským kritizovaným a unylým Gimme More. Zpěvačka do přijatelně tvrdě elektronického podkresu deklamuje věty o tom, jaký „jsi sukničkář, sukničkář" - což doprovází klip, v němž se sama chová spíš jako nymfomanka.

Britney Spears
Britney Spears | Foto: Reuters
Čtěte také:
Hříšnice Britney si z videocen MTV odnesla tři trofeje
Z h**** bič neupleteš. Pokud nejsi Britney Spears
Britney je zpět. Chce naši lásku a ještě něco víc
Britney a Kylie sází na totéž: Osobní trable a příběh

Režisér Joseph Kahn se nesnažil jít kamkoli dál za svůj minulý klip pro Britney - Toxic. Zpěvačka na sebe opět bere různá sexuálně fantazijní alter-ega: letušku tentokrát střídají sekretářka, která si na kopírce ofocuje kalhotky, nebo odvázaná servírka. V prostřizích se někdejší mediálně nejslavnější panna Britney objevuje komplet nahá v páře.

Že se poměrně nenápadná skladba s lascivním klipem - během prvních 24 hodin ho jen na YouTube zhlédl milion diváků - vyhoupla na první místo amerického žebříčku, svědčí nejvíc o tom, že Britney je především příběh.

Foto: Reuters

Po roce, kdy Britney vydala odzívnuté album Blackout, nervově se zhroutila, pobyla si v sanatoriu, ostříhala se sama dohola, prohrála spor o děti a média se na ni začala dívat s naprostým odsudkem, následuje fáze souhlasného přijetí, kterou odstartovaly zářijové ceny za nejlepší videoklipy MTV. Z nich si Britney odnesla hned tři trofeje.

Zdá se, že se jí po dlouhém sesuvu daří zahájit novou kapitolu: návrat hříšnice, které bylo velkoryse odpuštěno. Přitom se ani příliš nesnažila, ani nekála. V tomto týdnu probíhá další z jejích soudních řízení, tentokrát o řízení bez platného řidičského průkazu.

Klíčové pro Britney bude tedy až album Circus chystané na konec roku, jež možná více než hudební událostí bude jen další epizodou, která má za úkol přitáhnout pozornost k deset let běžící reality-sáze jménem Britney Spears.

 

Právě se děje

Další zprávy