Streisandová ruší "předražený" koncert v Římě

Michal Pavec
27. 5. 2007 18:00
Důvodem nebyly protesty Italů, říkají oganizátoři
Foto: Aktuálně.cz

Řím - Zpěvačka Barbra Streinsandová odvolala koncert v Římě,  který Italové kritizovali kvůli neúnosným cenám vstupenek. Pořadetelé však striktně odmítají, že by za zrušením vystoupení plánovaného na 15. června stály právě halasné protesty.

Mluvčí společnosti CPI řekl, že důvodem jsou problémy s produkcí koncertu, jenž měl zahájit evropskou šňůru. Změny dalších zastávek zatím nikdo neohlásil; druhá na řadě je o šest dní později Vídeň. Pořadatelé prý v řádu několika dní vydají opravený rozpis šňůry, kam ještě přidají další termíny.  

V dalších evropských městech totiž  vysoké ceny příznivcům Streisandové nevadí. Vstupenky na tři londýnské koncerty zmizely během dvaceti minut. V průběhu měsíce se chce zpěvačka ještě zastavit i dvakrát ve Francii a jednou v Irsku.

Tvůrci South Park nazvali pětašedesátiletou Streisandovou v jednom z dílů "sviňskou mrchou" a Italové se o ní vyjadřovali skoro stejně nelichotivě. Organizace Adusbef a Codacons si stěžovaly na římské radnici a národním olympijském výboru. Snažily se zabránit, aby držitelka čtyř Emmy zapěla na stadionu Flaminio, který pojme 24 tisíc fanoušků.

Foto: Reuters

"Stadion je veřejným majetkem a nemůže být využíván k nemorálním obchodům, které jsou ostudou pro civilizovanou zemi," stálo v prohlášení ochránců spotřebitelů.

Pětašedesátiletá Streisandová vydělala vloni na podzim za americkou část turné více než 92 milionů dolarů a podobný úspěch by ráda zopakovala i v červnu a červenci v Evropě. Vyrazit si na Streisandovou opravdu není laciná záležitost: návštěvníci zaplatí za nejdražší lístky často více než za luxusní dovolenou.

Nejdražší zpěvačka na světě si za evropská vystoupení účtuje od 150 do 900 eur, to znamená zhruba 4500 až 27 000 korun. Komu je libo, může si za 40 tisíc koupit i dárkový balíček. Pro srovnání: cena za koncert "královny popu" Madonny na jejím posledním turné se pohybovala kolem 360 dolarů - asi osm tisíc korun.

Turné následuje po dlouhé odmlce, která měla být původně definitivní. Streisandová se ale rozhodla, že je třeba podpořit charitu. "Potřebujeme více podpory od jednotlivců, abychom mohli bojovat s nebezpečnými klimatickými změnami. Důležitá je i podpora vzdělanosti a zdravotnictví," vysvětlila před časem důvody návratu.

Tím ale rozezlila řadu fanoušků, kteří si v roce 1993 zaplatili lístky na její "naprosto poslední vystoupení". Z celkového zisku navíc půjde na dobročinné účely pouze část, zhruba 15 milionů dolarů. Jen podzimní díl koncertní šňůry přitom vydělal přesně 92 457 062 dolarů.

Streisandová během své kariéry prodala přes 70 milionů hudebních nosičů. Úspěchy slavila také jako herečka: na její poličce se tísní dva Oscaři a devět Zlatých Glóbů.

 

Právě se děje

Další zprávy