Streisandová bere víc než Madonna

BBC, Hej
4. 10. 2006 13:30
New York - Po více než deseti letech se na pódium vrací zpěvačka Barbra Streisandová. A nechá si za to dobře zaplatit.
Barbra Streisandová
Barbra Streisandová | Foto: Aktuálně.cz

Před šesti lety oznámila, že s živými vystoupeními končí. Nyní se ale vrací, prý chce získat peníze na charitu. A proto se chystá na první turné po více než deseti letech a největší v dosavadní kariéře.

Startuje ho už vyprodaným koncertem ve středu ve Philadelphii a v průběhu turné po šestnácti amerických městech odehraje celkem dvacet vystoupení.

Očekává se, že šňůra by zpívající veteránce měla vynést až 90 milionů dolarů. Ačkoliv Streisandová oznamuje, že k návratu na scénu ji motivují pouze dobročinné úmysly, na charitu má jít z celkového zisku pouze část zisku, asi 10 milionů dolarů.

Cenu vstupenek na její koncert každopádně předčí i ceny lístků na právě ukončeném turné její mladší kolegyně Madonny. Průměrná cena je 275 dolarů, což je v přepočtu asi 6000 korun; podle organizátorů turné jsou ale v prodeji i lístky, za které byste zaplatili 16 500 korun.

Barbra Streisandová
Barbra Streisandová | Foto: Aktuálně.cz

Streisandová se kvůli aktuálnímu turné dostala do sporu se svými fanoušky. Někteří ji dokonce hodlají žalovat za to, že v 90. letech zaplatili velké peníze za její "naprosto poslední" vystoupení. Poslední turné Streisandové v roce 1993 vyneslo 60 milionů dolarů.

Jiní fanoušci zase nemohou Streisandové přijít na jméno proto, že v srpnu musela být tisícovka už prodaných lístků zrušena - kvůli tomu, že byly nakoupeny kradenými kreditními kartami a poté znovu prodávány.

Streisandovou bude na turné podporovat osmapadesátičlenný orchestr a operně-popová skuipna Il Divo, která bude zpěvačku vokálně doprovázet v některých písních.

Během kariéry prodala Barbra Streisandová po celém světě přes 70 milionů desek, své padesáté zlaté album dostala loni. Dnes čtyřiašedesátiletá zpěvačka se proslavila i filmovými rolemi: hned za herecký debut ve snímku Funny Girl si v roce 1969 odnesla Oscara. Naposledy byla k vidění v pokračování komedie Fotr je lotr, zatím poslední album Guilty Pleasures vydala loni v září

 

Právě se děje

Další zprávy