Stouni se sešli ve studiu. Je to předzvěst nové desky?

Kultura Kultura
29. 8. 2012 16:20
Minimálně pár skladeb by vyjít mělo, alespoň pro "best of" výběr

Praha - „V pařížském studiu byla zábava," tweetoval ve čtvrtek Mick Jagger společně s fotografií, kde slavný zpěvák Rolling Stones v rukou drží kytaru. Posléze tamtéž fanoušci přistihli celou skupinu a jedna z nejvýraznějších kapel rockové historie by tak měla vydat několik nových skladeb.

Místem činu bylo nahrávací studio Guillaume Tell v Paříži a dle stoneofila a autora rozsáhlého archivu skupiny Nico Zentgrafa se na něm podílel také producent Don Was, mimo jiné dlouhodobý spolupracovník „Stounů." Za klávesy zase usedl častý sezonní hráč Chuck Leavell - bývalý člen The Allman Brothers, který už v kapele epizodní roli měl dříve - a baskytarista Darryl Jones, jenž v roce 1993 nahradil Billa Wymana odcházejícího do muzikantského důchodu.

Relativně krátký čas pouze několika dní strávených ve studiu naznačuje, že by nemělo vzniknout rovnou celé album. Mnohem pravděpodobnější je varianta nahrávání menšího dodatku nových skladeb pro chystaný best of výběr, který by měl vyjít letos na podzim.

Fanoušci v očekávání velkých věcí

Rolling Stones společně začali zkoušet už letos začátkem července a svých fanoušků tak znovu vzbudili naději na uspořádání dalšího monstrkoncertu. Zkoušeli totiž jen starý materiál. „Bylo to jako hrát v garáži, spíš jen údržba," vysvětloval kytarista Keith Richards magazínu Rolling Stone.

Mick Jagger během nahrávání v pařížském studiu
Mick Jagger během nahrávání v pařížském studiu | Foto: Twitter, @MickJagger

V průběhu srpna se nicméně na facebookovém profilu kapely objevilo ohlášení: „Brzy přijdou vzrušující novinky." Obecná formulace však klidně může znamenat klidně jen pondělní ohlášení plánovaného dokumentu Charlie Is My Darling - Ireland 1965, jenž si odbyde premiéru 29. září na newyorském filmovém festivalu a jenž prezentuje mimo jiné archivní záběry z prvního profesionálně natáčeného koncertu. Jak název naznačuje, uskutečnil se právě v Irsku roku 1965.

Lační fanoušci by ale raději slyšeli podrobnosti o možné budoucí nahrávce - zatím se pouze spekuluje, že jejím producentem by mohl být Jack White, což v rozhovoru pro Rolling Stone nevyvracel ani sám Jagger. Případně by nepohrdli ani určitému zpřesnění informace, kterou vrásčitý frontman letos v červenci poskytl britskému deníku London Evening Standard, tedy že „Stouni" plánují vystoupit živě někdy na podzim.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si online rádio pro pohodlný poslech.

 

Právě se děje

Další zprávy