Stouni jsou zpět na turné. Pradědeček Jagger je ve formě

ČTK Kultura Reuters ČTK, Kultura, Reuters
27. 5. 2014 10:29
Legendární kapela přerušila před dvěma měsíci své turné kvůli sebevraždě přítelkyně Micka Jaggera. Nyní se Stouni vrátili na pódium v obvyklé formě.
Mick Jagger v Oslu.
Mick Jagger v Oslu. | Foto: Reuters

Oslo - Rolling Stones se v pondělí večer v norském Oslu vrátili po dvou měsících na světové turné 14 on Fire, které přerušili kvůli sebevraždě přítelkyně zpěváka Micka Jaggera L'Wren Scott.

Jagger nedávno napsal na svém webu, že se stále ještě snaží pochopit, "jak má partnerka a nejlepší přítelkyně mohla ukončit svůj život tak tragickým způsobem."

Podívejte se na ukázku z prvního evropského koncertu Rolling Stones v norském Oslu.
Podívejte se na ukázku z prvního evropského koncertu Rolling Stones v norském Oslu.

Včera z vypjatých emocí nedal nic znát, když vyběhl na stage v upnutém černém triku a džínách. Show pro více než pětadvacet tisíc diváků zahájil slovy, že je rád zpátky ve městě, kde naposledy vystoupil v roce 1965. Kapela pak fanouškům nasypala své největší hity včetně Brown Sugar a  Sympathy fot the Devil.

Vstupenky na první evropský koncert turné, které se prodávaly v přepočtu od 3150 po 8500 korun, stihli norští fanoušci rozebrat během třinácti minut.

Norská média pochválila výkon kapely i samotného Jaggera, který jako obvykle zpíval velmi profesionálně a show doprovázel tradičními vtipy, tancem na celé ploše obrovského pódia. "Je to rock and roll a nám se to líbí," napsal list Dagbladet napsal, jehož recenzent ocenil Stouny pěti ze šesti možných hvězdiček.

Bulvární list Verdens Gang dal show také pět hvězd a napsal, že kapela jasně těžila ze své mnohaleté praxe.

Legendární kapela je po Oslu očekávána v Lisabonu, Curychu, Tel Avivu, na festivalu Pinkpop v Nizozemsku, v Berlíně, Paříži, Vídni, Düsseldorfu, Římu, Madridu a na festivalu Classic v Belgii, než se počátkem července vrátí do Skandinávie, nejprve zahraje ve Stockholmu a pak v dánském Roskilde.

Před několika dny se sedmdesátiletý Mick Jagger stal pradědečkem. Jeho vnučce Assisi se totiž narodila dcera. Narození dítěte navíc příští měsíc čeká i novopečená babička a Jaggerova dcera, dvaačtyřicetiletá Jade Jagger.

 

Právě se děje

Další zprávy