Stones v Riu: největší koncert vůbec?

ČTK, Hej
13. 2. 2006 17:00
Rio de Janeiro - Více než milion lidí by měl navštívit koncert Rolling Stones v brazilském Riu.
Mick Jagger
Mick Jagger | Foto: Reuters

Koncert rockových veteránů, kteří na sebe nedávno upoutali pozornost dobrovolnou cenzurou při vystoupení na Super Bowlu, se uskuteční už v sobotu na proslulé pláži Copacabana; měl by se dokonce stát jedním z největších koncertů v dějinách rocku.

Velký zájem diváků lze čekat i díky tomu, že koncert pod širým nebem bude v Riu pro všechny fanoušky zdarma - podobně jako neslavně proslulé vystoupení kapely v kalifornském Altamontu v roce 1969, které vstoupilo do historie spíše násilnostmi. Členové motorkářského gangu Hells Angels se tehdy nechali najmout jako ochranka; diváky tloukli tágy od kulečníku a jednoho maldíka umlátili k smrti.

Obavy panují i z koncertu v Rio de Janeiru. Město je v posledních letech známé násilnostmi a přestřelkami mezi členy drogových gangů z předměstí. Jen během loňského roku bylo ve městě s šesti miliony obyvatel zabito 6600 lidí.

Samotná Copacabana, kde se v 50. letech minulého století zrodila bossa nova, je dnes baštou prostitutek a překupníků drog. Kvůli sobotnímu vystoupení proto má být v pohotovosti až 10 tisíc policistů.

Rolling Stones naposledy vydali album Bigger Bang. Minulý týden za něj skupina získala cenu Grammy.

 

Právě se děje

Další zprávy