Do Prahy ještě letos přijedou Sting s Jamajčanem Shaggym

ČTK ČTK
28. 8. 2018 13:31
Anglický zpěvák Sting v listopadu ve Foru Karlín představí svůj projekt s Jamajčanem Shaggym. A příští rok budou v pražské O2 areně k vidění hitmakeři Maroon 5.
Zpěvci Shaggy (vlevo) a Sting spolu letos účinkovali na předávání Grammy.
Zpěvci Shaggy (vlevo) a Sting spolu letos účinkovali na předávání Grammy. | Foto: Live Nation

V pražském Foru Karlín 16. listopadu vystoupí Sting a Shaggy. Anglický zpěvák a Jamajčan představí společné album 44/876 i největší hity svých dosadavních kariér.

Jednotné vstupné na koncert je 2390 korun, informoval Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

"Po úspěšném evropském letním turné a severoamerickém podzimním turné představí Sting & Shaggy své společné živé dynamické vystoupení i ve třech východoevropských městech, a jedním z nich bude naše hlavní město," uvedl Novák. Kromě Prahy zamíří Sting a Shaggy do polské Lodže a Gdaňska.

Na programu budou nejen písně z nedávno vydaného společného alba 44/876, ale také neslavnější hity obou umělců jako Every Breath You Take, Englishman In New York, Message In A Bottle, Mr. Boombastic a další.

Sting a Shaggy zpočátku spojili síly k nahrání nové písně Don't Make Me Wait, a to jako poctu karibským zvukům, které je ovlivnily. Spolupráce nakonec vyústila ve vznik celého alba, které oba podpořili účinkováním na letošních hudebních cenách Grammy.

"Těm dvěma se povedlo natočit svobodomyslnou nahrávku. Sice není nijak zvlášť objevná nebo myšlenkově podnětná, ale tím, jak ignoruje současné trendy v popu i reggae, se jejím autorům daří na posluchače dokonale přenést pocit lehkosti, bezstarostnosti a hlavně přesvědčení, že ve studiu se především bavili. Užívali si čistou, spontánní radost z muziky, kterou mají rádi," napsal o albu Honza Vedral na Aktuálně.cz.

Názvem desky hudebníci odkazují na telefonní předvolby svých zemí - 44 pro Spojené království, Stingovo místo narození, a 876 pro Jamajku, rodiště Shaggyho.

Letos v květnu vyšlo ještě remixové album 44/876: The Remixes.

Stinga a Shaggyho v Praze doprovodí Stingovi hudebníci Dominic Miller na kytaru, Josh Freese na bicí, Rufus Miller na kytaru, a dále členové kapely Shaggyho - klávesista Kevon Webster a vokalisté Melissa Musique i Gene Noble.

Stingův a Shaggyho singl nazvaný Don’t Make Me Wait má parametry letního hitu. | Video: Interscope Records

Do pražské O2 areny pak 5. června příštího roku dorazí také kapela Maroon 5. Americká poprocková sestava se v Česku ukáže na turné k desce Red Pill Blues.

Sedmičlenná kapela z Los Angeles Maroon 5 funguje pod tímto názvem od roku 2001. O rok později jim vyšlo album Songs About Jane, které přineslo průlomový hit This Love. Po něm následoval další úspěšný singl She Will Be Loved.

Kapela i díky této desce získala v roce 2005 prestižní cenu Grammy v kategorii Nejlepší nový umělec.

Svou pozici potvrdili Maroon 5 v čele se zpěvákem Adamem Levinem roku 2007 deskou It Won't Be Soon Before Long a dále alby Hands All Over (2010), Overexposed (2012) a pátou studiovou nahrávkou V, která vyšla o dva roky později.

Aktuálně mají Maroon 5 na trhu šesté studiové album Red Pill Blues, které vyšlo na sklonku loňského roku. Deska byla odbornou kritikou přijata spíše chladně, ale doposud vydané singly potvrzují, že fanoušci kapelu neopustili. Po hitu What Lovers Do se do rádiového éteru v těchto týdnech protlačila novinka Girls Like You.

Sestava, jež dosud prodala více než 75 milionů singlů a alb, je od letošního března na turné po Americe a v příštím roce se vydá do Evropy.

V roli předskokana se na koncertu Maroon 5 představí norská zpěvačka Sigrid, vítězka letošního ročníku prestižní soutěže BBC Music Sound of 2018.

 

Právě se děje

Další zprávy