Šporcl má letos diář nabitý akcemi

ČTK
22. 2. 2006 10:30
Praha - Houslista Pavel Šporcl v pražském kostele sv. Šimona a Judy vystoupil v rámci celoročního projektu Mozart - Praha 2006.
Houslista Pavel Šporcl
Houslista Pavel Šporcl | Foto: http://www.sporcl.cz

K 250. výročí skladatele přispěl Šporcl mimořádným programem sestaveným z Mozartových houslových sonát.

Počátkem dubna českého houslistu, který je známý svými přesahy k pop music, přivítá britské publikum. S Královskou liverpoolskou filharmonií a jejím někdejším šéfdirigentem Liborem Peškem uvede Šporcl podle pořadatelů několikrát Dvořákův Houslový koncert.

O měsíc později má umělec vystoupit ve španělském městě Valladolid, kde vystoupí s orchestrem Orquesta Sinfonia de Castilla y León. Dirigovat má Alejandro Posada a znít bude Čajkovského Houslový koncert. Šporcl pojede letos i do Japonska.

Před několika dny hrál v bavorském městě Garmisch-Partenkirchen, spojovaném s odkazem Richarda Strausse. V březnu vystoupí Šporcl mimo jiné s Janáčkovou filharmonií v Ostravě s Houslovým koncertem od Johannesa Brahmse.

Šporclova dvě sólová alba - jedno s Paganiniho tvorbou a druhé se skladbami Antonína Dvořáka - se loni umístila v hitparádě nejprodávanějších tuzemských CD s vážnou hudbou na druhé a třetí pozici. První byla nahrávka Smetanovy Mé vlasti s Českou filharmonií a Rafaelem Kubelíkem.

 

Právě se děje

Další zprávy