SOUTĚŽ Vyhrajte dvě akreditace na festival Nouvelle Prague

jla
3. 11. 2014 13:10
Na druhém ročníku hudební konference Nouvelle Prague se poprvé představí nejen zahraniční ale i české kapely jako Zrní nebo Nylon Jail. Nabízíme dvakrát dvě vstupenky na oba dny festivalu.
Kladenská kapela Zrní na festivale pokřtí své nové album Následuj kojota.
Kladenská kapela Zrní na festivale pokřtí své nové album Následuj kojota. | Foto: Zrní

Soutěž - Užijte si s deníkem Aktuálně.cz dvoudenní hudební showcase festival Nouvelle Prague, který začíná už v pátek 7. listopadu v pražském pivovaru Staropramen. Na dva výherce čekají vždy dva volňásky na celou dobu festivalu.

Stačí do středy 5. listopadu (do 12:00) zaslat správnou odpověď na soutěžní otázku uvedenou na konci textu na [email protected] s předmětem Nouvelle Prague a mít štěstí při losování. Výherce budeme informovat mailem. Jejich jména budou zapsaná na guestlistu.

Hlavním zahraničním headlinerem festivalu jsou belgičtí Balthazar, kteří si do Prahy odskočí z Brightonu, kde nahrávají svoji novou desku. V Praze tak v pátek 7. listopadu vystoupí už potřetí.

Česká kapela Zrní na festivalu pokřtí při více jak hodinovém koncertu své nové album Následuj kojota, kterým stvrzují svoji pověst tvůrců jedinečné osobité hudby neohlížející se po módních trendech.

Pražský festival se jako jediný tohoto typu v Evropě věnuje převážně zámořským kapelám. Návštěvníci se tak mohou těšit i na Jihoafričany ze skupiny The Plastics, kanadští rockeři Slow Down Molasses a originální The Visits. Prostor dostane i australský poprock Ball Park Music a o něco známější Calling All Cars. Letošním speciálním hostem jsou britští The Feud, kteří jsou paradoxně známější mimo svoji domovinu na ostrovech.

Z českých kapel budou na Nouvelle Prague vystupovat Nylon Jail, Vložte kočku, Please the Trees a hudební kuchař a Kittchen. "Dneska se hudba i relativně alternativního projektu šíří poměrně rychle po internetu. Nouvelle Prague je však příležitost jak se dozvědět o hudbě, či skupině, která by vám mohla i změnit život," řekl písničkář Kittchen, vlastním jménem Jan König.

Nouvelle Prague je dvoudenní hudební showcase festival a konference, na které se sjedou agenti, promotéři, hudební žurnalisté a odborníci z devíti zemí. "Mezi potvrzenými hosty jsou zástupci z Glastonbury festivalu, vydavatelství Domino Records, Szigét festivalu, slovenského festivalu Pohoda i z festivalu Sounds Australia," představil některé zahraniční účastníky zástupce pořadatelů Michal Rejzek.

Novinkou letošního festivalu je udělení ceny pro Počin roku, Osobnost roku a Venue roku. Adepty na Ceny Nouvelle Prague nominují delegáti nejen z Česka, kteří se na festival sjedou. O vítězích pak budou hlasovat na festivalové konferenci.

Soutěžní otázka
Kolikátý ročník festivalu Nouvelle Prague se letos koná?
a) druhý
b) třetí
c) čtvrtý

 

Právě se děje

Další zprávy