Soud vzal Britney Spears děti, musí se léčit

jau
2. 10. 2007 10:11
Nejúspěšnější pop-diva 21. století v krizi
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV.
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV. | Foto: Reuters

Los Angeles - Americká zpěvačka Britney Spears, ještě před dvěma lety považovaná za nezpochybnitelnou novou královnu popu, je zase o něco hlouběji v životní krizi. Soud jí nařídil, aby se kvůli závislostem a neurovnanému životu nejpozději ve středu o půlnoci vzdala péče o své děti.

Zpráva o rozsudku okamžitě po zveřejnění obsadila první místa ve zpravodajství největších světových médií.

BBC či CNN připomínají, že se jí kromě rodinného života hroutí i kariéra - její nedávné vystoupení na cenách MTV kritici ani diváci nepřijali dobře, se zpěvačkou se v krátké době rozloučila její právní kancelář i její manažerská firma.

Britney Spears má dvě malé děti s Kevinem Federlinem, někdejším doprovodným tanečníkem, jehož si vzala v roce 2004. Právě Federline by podle soudu měl převzít potomky do opatrovnictví.

Oba bývalí partneři se spolu kvůli rozpadu rodiny soudí, Federline se také dožaduje většího dílu ze jmění Spearsové, na který podle něj má coby manžel právo.

Soud určuje život pětadvacetileté Spearsové už delší dobu: například minulý měsíc jí nařídil pravidelné drogové testy poté, co u zpěvačky shledal "opakované, soustavné užívání návykových látek a alkoholu". Navíc justice po zpěvačce chce, aby začala navštěvovat rodičovské kurzy, protože podle úřadů svou roli nezvládá.

V USA se očekává, že nové potíže se dramaticky promítnou do prodejů chystaného comebackového alba Britney Spears, které je ohlášeno na 13. listopadu. Otázka jen je, jestli kladně nebo záporně.

 

Právě se děje

Další zprávy