Soap & Skin otevře v Praze jarní část festivalu Stimul

Kultura ČTK Kultura, ČTK
6. 3. 2012 11:46
V Divadle Archa představí novou desku Narrow
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Rakušanka Anja Plaschgová, která nahrává a vystupuje pod jménem Soap & Skin, v úterý 6. března v pražském Divadle Archa otevře komorním klubovým koncertem jarní část festivalu Stimul.

Jednadvacetiletá experimentátorka spojující ve svých písních výrazný klavír a atmosférický zpěv s jemnou elektronikou do Prahy zavítá s novým albem Narrow, které vydala v únoru. Jednadvacetiletá Plaschgová podle pořadatelů intimním projevem úspěšně bourá mediální obraz Rakouska jako hudebně netečné země, ze které nevycházejí aktuálně relevantní nahrávky.

Foto: Aktuálně.cz

Soap & Skin se na scéně pohybuje pět let. Svůj ikonický sound, ve kterém se snoubí ozvuky Reginy Spektor na jedné straně spektra a elektronické rošády Aphexe Twina na straně druhé, poprvé naplno rozvinula na své debutové desce Lovetune For Vacuum, která vyšla v roce 2009 na značce Couch Records.

Festival Stimul od roku 2005 do Česka pravidelně přiváží alternativní a experimentální hudbu ze zahraničí. Největší hvězdou uplynulého ročníku byl německý hudebník Blixa Bargeld ze skupiny Einstürzende Neubauten.

Frontman legendárních představitelů hudebního industrialu v projektu ANBB v Divadle Archa vystoupil společně s německým vizuálním umělcem Carstenem Nicolaiem známějším pod přezdívkou Alva Noto.

Předloni byla ozdobou festivalu americká skupina Wilco, která patří k současným hvězdám zámořské scény alternativního rocku.

Více informací o festivalu najdete na www.stimul-festival.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy