Queen chystají pivo Bohemian Rhapsody. Vznikne v Česku

ČTK ČTK
25. 6. 2015 13:38
Legendární kapela Queen chce k příležitosti 40. výročí svého vzniku uvést na trh pivo s názvem Bohemian Rhapsody. To má být vyrobeno v Česku.
kapela Queen
kapela Queen | Foto: Profimedia.cz

Londýn - Britská rocková kapela Queen prý ke 40. výročí vzniku jednoho ze svých největších hitů Bohemian Rhapsody uvede na trh stejnojmenné pivo. Bude se vyrábět v České republice v protivínském pivovaru, který patří do skupiny Pivovary Lobkowicz. ČTK to dnes řekla mluvčí skupiny Renata Melíšková.

Pravý plzeňský ležák od Queenů má být zlatavý a výrazné chmelové chuti. Na etiketě má být motiv z alba A Night at the Opera, který údajně za studií na londýnské umělecké škole Ealing College of Art vytvořil bývalý frontman skupiny Freddie Mercury.

Pivo se prý nejprve objeví na evropských trzích a poté by mělo být k dostání i jinde ve světě. Levné nebude: balení dvanácti třetinkových lahví údajně vyjde na 31 dolarů (755 korun).

Queen není jediná hudební formace s vlastním pivem. Americké poprockové trio Hanson přišlo s pěnivým mokem Mmmhops a heavymetaloví Iron Maiden mají pivo Trooper.

Legendární britští rockeři už dříve na trh uvedli svou vodku Killer Queen, která byla rovněž vypálena ke 40. výročí vzniku stejnojmenné písně.

Queen - Bohemian Rhapsody | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy