Sílu Nirvany a R.E.M. spojí kapela Super-Earth

Kultura Kultura
6. 5. 2014 13:51
Krist Novoselic a Peter Buck se sešli na pódiu a jejich kapela Super-Earth se chystá nahrávat nový materiál.
V kapele Super-Earth hrají Krist Novoselic, Peter Buck i jeho manželka Corin Tucker. Fotku zveřejnila kapela na Twitteru.
V kapele Super-Earth hrají Krist Novoselic, Peter Buck i jeho manželka Corin Tucker. Fotku zveřejnila kapela na Twitteru. | Foto: Twitter

Praha - Bývalí členové hvězdných kapel R.E.M., Nirvana a Sleater-Kinney zřejmě spojují své síly v superkapele pracovně nazvané Super-Earth. Ačkolinázev skupiny se ještě může změnit, její obsazení je už zřejmě jasné: Krist Novoselic (ex-Nirvana), Peter Buck (ex-REM), jeho manželka Corin Tucker (ex-Sleater-Kinney), Scott McCaughey (Minus 5), Bill Rieflin (Swans, Ministry) a Kurt Bloch (Fastbacks).

"Nový materiál je rychlý a hlasitý, plný silných riffů, nadšení a občasného Buckova arpeggia. Je to méně punkové než power-pop, ale každopádně ostré jako břitva," napsal server SPIN poté, co si kapela 30. dubna odbyla živou premiéru v Portlandu, kde zahrála za pětidolarové vstupné dvanáct nových songů s texty Corin Tucker.

Zdá se, že to nebylo poslední vystoupení, protože na Twitteru se objevila fotka kapely z nahrávacího studia v Portlandu.

Zpráva může vyvolávat nadšení i zklamání mezi fanoušky R.E.M., Sleater-Kinney či Nirvany, kteří snili o reunionu těchto legend.

REM se rozešli před třemi roky a Michael Stipe stejně o nové společné projekty nestojí.

Víc natěšení zřejmě jsou aktuálně příznivci Nirvany, kterým nedávno Novoselic a Dave Grohl předvedli při vstupu do Rockandrollové síně slávy staré hity se zpěvačkami Joan Jett, St. Vincent, Lorde a Kim Gordon. Grohl možnost reunionu v rozhovoru pro Rolling Stone naprosto vyloučil, Novoselic nezavřel před Nirvanou dveře úplně navždy: "Nechci říct rezolutní ne... Dave má sice s Foo Fighters řadu plánů a já mám také nějaké závazky. Ale možná dáme jednoho dne dohromady nějakou novou muziku."

 

Právě se děje

Další zprávy