Sen Susan Boyle o úspěchu pokračuje muzikálem

Kultura Kultura
29. 3. 2012 13:40
Padesátiletou zpěvačku proslavila soutěž, teď má vlastní muzikál
Zdroj: SB Independent
Zdroj: SB Independent | Foto: SB Independent

Newcastle - Během úterního večera se v sále Theatre Royal v anglickém Newcastlu rozhostilo napjaté ticho, diváci totiž čekali na premiéru muzikálu I Dreamed a Dream, který se inspiroval životním příběhem zpěvačky Susan Boyleové. Muzikál, který popisuje život Boylové od složitého dětství až ke slávě nastartované soutěží Britain´s Got Talent, přijeli zhlédnout věrní fanoušci zpěvačky až z Austrálie či Švýcarska.

Příběh, který dává naději

Roli Susan Boyle ztvárnila populární britská herečka Elaine C. Smith. "Až příliš často, zejména kvůli chudobě, poruchám učení nebo zdravotním problémům, svět považuje některé lidi za odepsané, ale Susan pro mě představuje druhou stranu mince. A právě proto dle mého názoru její příběh lidi oslovuje a dotýká se jich. Tato část příběhu se mi zdá kouzelná," komentuje představitelka hlavní role důvody vzniku muzikálu.

Foto: ITV

Po skončení premiérového představení Boylová vystoupila na pódium a zazpívala píseň, která ji proslavila a dala název i životopisnému muzikálu - I Dreamed a Dream. Následoval bouřlivý aplaus, jenž připomenul známou scénu ze soutěže v roce 2009, kde se Boylová objevila poprvé. Pozitivní reakci vyvolal nový muzikál i u kritiků, představení popisují jako inspirativní a energické uctění padesátileté zpěvačky s neobyčejným hlasem i životním příběhem.

Pohádka se šťastným koncem

"Příběh Susan se mi líbí zejména proto, že je to vlastně moderní pohádka," vysvětlil producent muzikálu Michael Harrison. "Ale je to také pravdivý příběh, protože Popelka se na bál nakonec dostala," dodává.

Muzikál I Dreamed a Dream postupně navštíví jedenáct měst Velké Británie a Irska a na konci každého představení zazpívá právě Susan Boyle, která v žebříčku nejvlivnějších lidí magazínu Time předstihla v roce 2010 i Baracka Obamu.

 

Právě se děje

Další zprávy