Scarlett Johansson si zazpívá s Bowiem

tur
18. 2. 2008 10:55
Herečka chystá album coververzí Toma Waitse
Foto: Aktuálně.cz

New York - Scarlett Johansson se pro svůj hudební debut podařilo na jednom z večírků ulovit exkluzivního hosta. Ve dvou z chystaných deseti coververzí z repertoáru písničkářské ikony Toma Waitse si s ní zazpívá David Bowie.

Album, o jehož přípravách se mluví už od loňského srpna, by mělo vyjít 20. května. "Jeho melodie jsou tak krásné a hlas naprosto nevšední," popisuje herečka, jejíž zatím jedinou hudební zkušeností - kromě účinkování v několika videoklipech - bylo vystoupení s kapelou Jesus & Mary Chain na loňském festivalu Coachella.  

Tom Waits sám je prý jejím rozhodnutím potěšen. "Poslala jsem mu pár raných nahrávek a on mi odpověděl: Jen pokračuj," prohlásila Scarlett. 

Čtěte také: Tulák Waits veze tři vagóny hudby 

Není to poprvé, co se žena pustila do předělávky ojedinělého solitéra. Jeho skladby do svého repertoáru zařadily Tori Amos, Cat Power i brazilská písničkářka Cibelle.

Díky skromnější re-interpretační taktice a faktu, že se nevrhla na původní tvorbu, má Scarlett Johansson bezesporu větší šanci vyhnout se železnému pravidlu: Dobří herci dělají špatnou hudbu.

Foto: anti.com

Stačí zmínit úmornou Juliette Lewis a její Licks nebo ambice Jareda Leta s emo skvadrou 30 Seconds to Mars a už není třeba hledat další příklady.

Dalším "pro" v chystaném konceptu je i skutečnost, že si křehká krasotinka přizvala ke spolupráci hvězdná jména indie scény, takže kromě Davida Bowieho na albu hostuje kytarista Nick Zinner z Yeah Yeah Yeahs.

Desku s deseti předělávkami a dvěma původními skladbami bude produkovat David Sitek, člen kapely TV on the Radio. Muž, který stojí zvukovou podobou art-punkových kapel jako zmínění Yeah Yeah Yeahs nebo Liars. Nyní dokončil také debut naděje britské scény: Foals, jež BBC řadí mezi desítku jmen hodných sledování v roce 2008.  

Scarlett Johansson zatím neplánuje žádná živá vystoupení, i když, jak sama tvrdí, byla by škoda nevyužít příležitosti.

Herečka se plně věnuje propagaci nového filmu The Other Boleyn Girl, který měl premiéru na Berlinale. V historickém dramatu si zahrála spolu s Natalii Portman.   

 

Právě se děje

Další zprávy