Sázavafest zahájil předprodej. Sto zvířat hlásí rekord

Kultura ČTK Kultura, ČTK
28. 11. 2011 11:48
Pořadatelé uvolnili prvních 1500 lístků za 700 korun
Foto: archiv kapely

Praha - Letní festival Sázavafest, který se uskuteční 2. až 5. srpna v Benešově u Prahy, zahájil v sobotu v přímém přenosu ankety Český slavík limitovaný předprodej vstupenek. Pořadatelé dali do prodeje prvních 1500 kusů za cenu 700 korun, na 12. ročníku festivalu se také představí vítězka kategorie objev roku Českého slavíka Gabriela Gunčíková. 

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal. Mezi potvrzenými účastníky jsou Mig 21, Xindl X, Nightwork, Monkey Business a další. Kapela Sto zvířat se pak v létě chystá vytvořit rekord hodný zápisu do Guinnessovy knihy světových rekordů. "V Benešově chceme během vystoupení zahrát celkem sto našich písní. Celý maraton bude rozdělen žánrově na tři sety - Oldies, Janies a Fresh," uvedl lídr kapely Jan Kalina.

Novinkou 12. ročníku akce na Zeleném ostrově v Benešově bude krytá taneční hala pro 5000 lidí, ve které se za tři dny vystřídají zástupci taneční scény, její stálice i některé nové projekty. Celkový program bude postaven tak, aby navazoval na ranní vlakové odjezdové spoje především do Prahy.

Letošní Sázavafest zakončilo 6. srpna vystoupení britského dua Hurts. V areálu Zelený ostrov v Benešově se od 4. srpna představilo zhruba 150 domácích i zahraničních účinkujících. Mezi nimi byli mimo jiné Xindl X, britská skupina The Subways, Michal Pavlíček s dýdžejkou Luccou, Jana Kirschner, Chinaski, Tata Bojs, Cartonnage či houslový virtuóz Jaroslav Svěcený se slovenskou skupinou Cigánski diabli. Jedním z vrcholů festivalu bylo podle pořadatelů vystoupení německé kapely Alphaville. Závěrečný program sledovalo 17 000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy