Sam Smith vydal klip k bondovce Spectre. V Británii bourá žebříčky prodejnosti

jaz
5. 10. 2015 11:13
Tvůrci nové bondovky svěřili titulní píseň mladému britskému zpěvákovi Samu Smithovi, který debutoval albem In the Lonely Hour v květnu 2014. Skladba je jako obvykle doprovázená charakteristickým orchestrem a v klipu se kromě samotného interpreta mihne i hlavní hrdina filmu v podání Daniela Craiga. Smith přiznal, že tvorba písně mu nedala žádnou práci, přesto se v Anglii stala okamžitě hitem číslo jedna.
Video: YouTube

Praha – Soulový zpěvák Sam Smith zveřejnil v noci z neděle na pondělí videoklip s titulní písní Writing´s On The Wall ke čtyřiadvacáté bondovce. Píseň podle nadšených komentářů na serveru YouTube splnila očekávání fanoušků, přestože ji hudební kritici považují za nepovedenou.

"Byla to čest, napsat a nahrát Writing´s On The Wall, a je úžasné, že se píseň stala číslem jedna. Byl to nezapomenutelný zážitek pracovat s Barbarou Broccoli a Samem Mendesem a stát se tak součástí tohoto britského dědictví," řekl Smith o spolupráci s producentkou a režisérem bondovky Spectre.

Ve Velké Británii se písni třiadvacetiletého zpěváka daří, v žebříčku Top 100 se drží na prvním místě. 

Magazín New Yorker přirovnává skladbu k pokračování písně zpěvačky Adele, která nazpívala titulní píseň k filmu Skyfall. Falzetem prý Smith odhalil zranitelnější stránku hlavního hrdiny Jamese Bonda. Objevují se i přirovnání k Michaelu Jacksonovi a jeho Earth Song z roku 1995.

"Bez svých fanoušků bych to nedokázal. Je to úžasný okamžik, na který nikdy nezapomenu," říká Sam Smith. Písničku přitom napsal se svým spolupracovníkem Jimmym Napesem během dvaceti minut. 

Do kin se bondovka s Danielem Craigem v hlavní roli dostane již 6. listopadu. Pro sedmačtyřicetiletého herce je to již čtvrtý film s agentem 007 a tentokrát si zahraje po boku takových jmen, jako je Ralph Fiennes, Ben Whishaw nebo Christoph Waltz, který ztvární záporáka. Monica Bellucci a Léa Seydoux si zahrají role Bond girls.

Trailer k filmu Spectre | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy