Rozlučka s Jacksonem se ruší, hlásí rádio Jerevan

Kultura Kultura, Red Kul
11. 9. 2009 16:30
Koncert prý bude za rok ve Wembley
Foto: Reuters

Vídeň - Bude to ve Vídni a bude to velkolepé - Bude to na konci srpna - Možná tam bude i Madonna a U2 - Bude to na konci září na pódiu ve tvaru koruny u zámku Schönbrunn -- Jména zatím neprozradíme, ale lístky už nabízíme - Už jsme prodali polovinu lístků - no vystoupí jen Mary J. Blige, Chris Brown a Natalie Cole -- Tak nevystoupí ani Mary J. Blige, Chris Brown a Natalie Cole, ale on je stejně hlavní hvězdou Michael - Koncert nebude - Koncert se posouvá na červen 2010 do Londýna - A to teprve bude Královské sbohem králi popu velkolepé, protože na to budeme mít dost času!

Odér rakouského teleshoppingu, který se od počátku vznášel nad vídeňským rozlučkovým koncertem s Michaelem Jacksonem, se definitivně změnil v nákup sady nezničitelných nožů, kterou navíc ztratí pošťák.

Zpěvák Michael Jackson
Zpěvák Michael Jackson | Foto: Reuters
Čtěte také:
Příbuzní pohřbili Jacksona
Datum pohřbu se znovu posouvá
Jackson naposled zatančí v dokonalé kvalitě
Jacksonovy desky vedou žebříčky. Co dál
Jackson se stal konkurentem extchána
Jacksonova dcera rozplakala svět
Král je mrtev, Jackson podlehl zástavě srdce
Jackson: muž, který popřel Kunderu
Jackson ukradl MTV pro černou hudbu

Vystoupení, které pořádal zpěvákův bratr Jermaine a agentura World Awards Media, bylo po mnoha spekulacích zrušeno a posouvá se prý na příští rok do Londýna, kde připomene rok od smrti Michaela Jacksona, jenž zemřel 25. června na předávkování léky.

Organizátoři od počátku akci prezentovali v superlativech, ale nechtěli prozradit žádné účinkující. Rakouská média, která dnes píší o chaosu a frašce, spekulovala o Madonně, U2 nebo Whitney Houston, která se právě vracela s novou deskou.

Foto: Reuters

Prodej lístků tak odstartoval, aniž bylo známo jediné jméno - pořadatelé jen opakovali slova o 25 umělcích, kteří vystoupí s Jacksonovou doprovodnou skupinou a jeho tanečníky a na konci společně zazpívají We Are The World.

Přesto se údajně prodala až polovina ze šedesáti tisíc lístků - aniž jejich majitelé věděli, jestli uvidí monstrkoncert, nebo draze placenou estrádu. Nejlevnější lístek měl stát v přepočtu asi 1600 korun, nejdražší v přepočtu přibližně 13 000 korun.

Až na začátku tohoto týdne pořadatelé ohlásili, že na koncertu vystoupí hvězdy R&B Mary J. Blige a Chris Brown; jejich manažeři to už ovšem dva dny na to dementovali. Na seznamu zůstali jen Akon a béčkoví Sister Sledge nebo německá chlapecká skupina US5 a začalo se mluvit o ostudě. Těsně před oznámením o přesunu koncertu navíc město Vídeň oznámilo, že událost nepodpoří přislíbenými 600 tisíci eury.

Jacksonův dvojník Hector zvolil pro druhý den oslav odlišný kostým.
Jacksonův dvojník Hector zvolil pro druhý den oslav odlišný kostým. | Foto: Reuters

Jermanine Jackson přesto odmítá, že to byl jeho truc podnik, navíc špatně připravený. Tvrdí, že  dotyční umělci mu účast přislíbili a byli jí potěšeni, ale pak jim to nedovolily jiné závazky - nebo soud.

Na tiskové konferenci v Berlíně zpěvákův bratr uvedl, že Blige musí vystoupit na módní přehlídce Gucciho v Miláně. Stevie Wonder se prý snažil najít cestu, aby mohl přes plný diář ve Vídni vystoupit. Brown, který má pětiletou podmínku za to, že zbil svou přítelkyni Rihannu, by zas pro cestu do ciziny potřeboval soudní povolení.

„Teď budeme mít na přípravu osm měsíců, a ne osm týdnů," komentuje Jermanine nové datum a mluví o tom, že by se měl koncert konat ve Wembley, kde proběhlo třeba loučení s Freddiem Mercurym nebo vzpomínka na princeznu Dianu. Minimálně image kosmopolitní metropole by jim mohla pořádání usnadnit a zněla by pro slavná jména lépe než secesní Vídeň.

Jacksonův život po životě, který se naplno rozběhl po zářijovém rodinném pohřbu, má nyní před sebou jasnější budoucnost. Koncertní snímek This Is It má premiéru plánovanou na 28. října.

Společně ho vyrábějí firma AEG a studio Columbia. Základem jsou záznamy zkoušek na londýnskou show, které vznikly těsně před zpěvákovou smrtí. To už budou v obchodech i upomínkové předměty, které soud odklepl současně s pojízdným cirkusem Jacksonových memorabilií.

Aktuálně Jacksona připomene jeho sestra Janet: vzpomínku na něj zahájí v neděli v New Yorku předávání MTV Music Video Awards. Hudební televize, se kterou žil Jackson ve vzájemné symbióze, má u této příležitosti premiérově odvysílat i trailer k filmu. 

 

Právě se děje

Další zprávy