Rottrová se loučila s nadšeným pražským publikem

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
8. 12. 2011 9:41
Zpěvačka právě absolvuje poslední turné kariéry

Praha - Rozlučkové turné je předčasné a Marie Rottrová by měla vystupovat ještě dlouhá léta. Je totiž stále skvělá a neuvěřitelně šarmantní. Takový dojem si aspoň odnesli příznivci české ´lady soul´ z jejího koncertu v pražské Tesla Areně.

Stálice tuzemské populární hudby nedávno oslavila sedmdesátku a rozhodla se uspořádat poslední sérii sólových vystoupení pod názvem Vše nejlepší 2011. Mezi její vrcholy bezesporu patřil pražský středeční koncert.

Po úvodní písni jedné z vokalistek skupiny Flamingo patřící k Rottrové s menšími přestávkami už od počátků kariéry začala zpěvačka servírovat Skořápky ořechů, Večerem zhýčkaná a další hity. "Vás tady ale je. To jste všichni mí fanoušci?" ptala se nevěřícně. Zaplněná hala jí odpověděla bouřlivým potleskem, který následoval i po všech dalších šlágrech.

Foto: Michal Stromek

Jako hosty si ostravská rodačka pozvala Petra Spáleného či skupinu Neřež. Největší aplaus však sklidil dvorní skladatel a textař Rottrové Jaroslav Wykrent. Přestože ze zdravotních důvodů přišel o holi a během vystoupení musel sedět, sršel vtipem a s podporou publika rozmlouval Rottrové konec kariéry.

Poté si spolu střihli písničku Ágnes, přidal i šanson Sára a Pentli růžovou. "Takhle se maká v důchodu," komentovala Rottrová nadšený výkon Wykrenta, jehož diváci vytleskali vestoje.

Během dvou hodin následovaly další a další známé písničky, při kterých se diváci zvedali ze sedadel: Zřejme letos nikde nejsou kytky, To nic, Řeka lásky, Ten vůz už jel, S tebou...  Při přídavkové Markétce se pak na ploše rozproudila i malá diskotéka.

Vše završila česká verze blacksabbathovské She´s gone Lásko, voníš deštěm. "Ozzy Osborne byl u nás několikrát, ale nikdy ji nezazpíval. A tak to udělám aspoň já," učinila radost davu Rottrová a poté si vychutnávala nekončící ovace.

Pražští příznivci mají možnost Rottrovou na tomtéž místě vidět i dnes, kdy byl pro velký úspěch přidán ještě jeden koncert. Turné pak končí přeloženým vystoupením 13. prosince ve Zlíně.

 

Právě se děje

Další zprávy