Jagger po operaci srdce skákal na pódiu jako mladík. Rolling Stones jsou zpět

ČTK Reuters ČTK, Reuters
22. 6. 2019 6:39
Britská rocková kapela The Rolling Stones v pátek večer zahájila v Chicagu odloženou severoamerickou část svého turné No Filter.
Rolling Stones jsou zpět | Video: Reuters

Původně měla série koncertů odstartovat 20. dubna ve floridském Miami, kvůli zdravotním problémům pětasedmdesátiletého frontmana Micka Jaggera ale musela být odložena. Jagger na vyprodaném pátečním koncertě působil zdravě a energicky, líčí agentura AP.

Kytarista Keith Richards.
Kytarista Keith Richards. | Foto: Reuters

Slavná kapela začala písní Street Fighting Man, po níž následoval song Let's Spend the Night Together, oba z konce 60. let minulého století.

Jagger podle AP při koncertě běhal a po úzkém pódiu skákal jako mladík. Podle agentury Reuters byl zpěvák oblečený v úzkých černých džínech i černobílé košili, po pódiu si vykračoval a mával pěstí.

Další vystoupení Rolling Stones je na chicagském stadionu Soldier Field, který pojme téměř 62 tisíc lidí, plánováno na úterý 25. června. Dále skupina zamíří do Washingtonu, Filadelfie, Houstonu či Seattlu.

Severoamerická část turné byla odložena poté, co lékaři v březnu Jaggerovi řekli, že na koncertní šňůru vyrazit nemůže. Jagger byl hospitalizován, podle amerických médií absolvoval výměnu chlopně. 

"Mick tím prošel snadno. Je ve skvělém stavu, žije rock'n'roll," řekl před chicagským koncertem deníku Toronto Sun kytarista kapely Keith Richards.

Součástí evropské části turné No Filter byl i loňský červencový koncert v pražských Letňanech.

Mick Jagger při včerejším koncertu.
Mick Jagger při včerejším koncertu. | Foto: Reuters

Kapela z 60. let, jejímž členům Jaggerovi, Richardsovi, kytaristovi Ronniemu Woodovi a bubeníku Charliemu Wattsovi už všem bylo přes 70 let, absolvovala přes 40 turné. Patří tak k nejvytrvalejším a nejúspěšnějším rockovým formacím všech dob.

Současné turné No Filter, které v Evropě začalo roku 2017, vloni utržilo 116 milionů dolarů. To z něj podle webu Pollstar.com dělá desátou komerčně nejúspěšnější koncertní šňůru roku.

 

Právě se děje

Další zprávy