Rolling Stones oslaví padesátku čtyřmi koncerty

Kultura ČTK Kultura, ČTK
16. 10. 2012 20:51
Po pěti letech se Stouni vracejí na koncertní pódia
Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Kapela Rolling Stones oznámila, že se letos vrátí na koncertní pódia čtyřmi koncerty, které odehraje v Británii a v USA. Představí se 25. a 29. listopadu v londýnské 02 Aréně a 13. a 15. prosince v Prudential Center v Newarku ve státě New Jersey. Vyvrcholí tím letos oslavy 50. výročí existence kapely.

Rolling Stones vystoupí poprvé po pěti letech živě a za plné účasti všech členů, jimiž jsou Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood.

"Každý miluje oslavy a Londýn a New York jsou dvě dobrá místa pro oslavy," uvedl Jagger v prohlášení. "Museli jste vědět, že to přijde," dodal.

V rozhlase BBC Jagger řekl, že na koncertech budou možná speciální hosté a možná se "k nim přidá i několik přátel".

Oznámení živých koncertů není pro fanoušky až tak velkým překvapením. Jeden americký hudební server už před šesti týdny napsal, že skupina chystá čtyři koncerty. Mluvčí skupiny ale tehdy řekl, že žádné koncerty nejsou pro letošek ani pro příští rok potvrzeny.

Rolling Stones prodaly již více než 200 milionů nahrávek, na nichž jsou i jejich největší hity (I Can't Get No) Satisfaction, Street Fighting Man a You Can't Always Get What You Want.

Ale v posledních letech měli většinu příjmů z turné. Při posledním velkém turné A Bigger Bang, kdy si je během dvou let poslechlo 4,5 milionu lidí ve 32 zemích, vydělali více než 500 milionů dolarů. Turné skončilo v Londýně v roce 2007.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Nyní si jejich fanoušci budou moci poslechnout staré písně jako Gimme Shelter, Jumping Jack Flash, Tumbling Dice, It's Only Rock and Roll, ale i několik nových překvapení a také hity z výběrového alba GRRR!, které vyjde v listopadu. Bude na něm i nová píseň rockových veteránů Doom and Gloom, kterou vydali nedávno jako singl.

Skupina také slibuje zcela novou scénu, kde však bude dominovat jejich pověstné logo s jazykem.

Další velkou akcí bude výstava uspořádaná v Muzeu moderního umění v New Yorku, která mapuje padesátiletou hudební kariéru skupiny od poloviny 60. let až podnes. Zahájena bude 15. listopadu.

Minulý týden měl premiéru dokument o skupině Crossfire Hurricane, který byl promítnut na Londýnském filmovém festivalu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy