Rolling Stone: Byl to Dylanův Crazy rok

15. 12. 2006 18:33
Los Angeles - Hudební časopis Rolling Stone ve svém prosincovém čísle provedl tradiční rekapitulaci letošního roku. Co z ní vyšlo?

Nejlepší písní s vročením 2006 je Crazy od projektu Gnarls Barkley, ve kterém spolu účinkují producent DangerMouse a zpěvák Ce-Loo. V magazínu Rolling Stone zvítězila proto, že - v narážce na hit roku 2003 - si zaslouží "Hey Ya!" ocenění za to, že po OutKast napsali nakažlivou písničku, kterou všichni znají a mají rádi. Klasika současnosti, zní závěr.

Infobox

PÍSNĚ ROKU 2006
PODLE ČASOPISU
ROLLING STONE

1. Gnarls Barkley: Crazy
2. Raconteurs: Steady As She
Goes
3. Chamillionaire: Ridin'
4. TI: What You Know
5. The Pack: Vans
6. Bob Dylan: Thunder on the
Mountain
7. Lily Allen: Smile
8. Clipse a Slim Thug: Wamp
Wamp (What it Do)
9. Wolfmother: Dimension
10. Goldfrapp: Ooh La La

Druhé místo patří písni Steady As She Goes, prvnímu singlu The Raconteurs, nové kapely Brendana Bensona a Jacka Whitea (poloviny White Stripes) jako "skvěle špinavé směsi puntičkářského frázování do kovového zvuku s příchutí popového chorálu".

Na stupeň vítězů se ještě vešla skladba Ridin rappera Chamillionaire.

Mezi alby přemožitele nenašel Bob Dylan a jeho titul Modern Times, který magazín charakterizoval jako nahrávku, kde Dylan zní tak hravě jak to od roku 1968 (album Blonde on Blonde) nedokázal.

Za ním skončili Red Hot Chili Peppers a jejich Stadium Arcadium, se kterým se dostali mezi rockovou superligu a Sonic Youth s albem Rather Ripped, kterému se dostalo uznání jako "lehké, jednoduché, střízlivé, téměř pop nahrávce". 

 

Právě se děje

Další zprávy