Roger Waters zrušil koncerty v Polsku, zastupitelé ho chtěli označit za nežádoucí osobu

ČTK ČTK
24. 9. 2022 21:18
Roger Waters zrušil koncerty v Polsku, zastupitelé ho chtěli označit za nežádoucí osobu

Zakládající člen britské kapely Pink Floyd Roger Waters zrušil plánované koncerty v Polsku. V zemi vyvolaly kritiku jeho názory ohledně ruské invaze na Ukrajinu. Waters má v rámci turné přijet také do Česka.

Podle manažera krakovské haly Tauron Arena, která je měla 21. a 22. dubna příštího roku hostit, se dva Watersovy koncerty neuskuteční. "Hudebníkův management z nich bez udání důvodu vycouval," uvedl manažer. Údaje o vystoupeních zmizely také z Watersova webu.

Devětasedmdesátiletý muzikant začátkem září napsal otevřený dopis manželce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, v němž obvinil "extrémní nacionalisty" na Ukrajině, že zemi přivedly "do této zničující války". Kritizoval také Západ za dodávky zbraní Ukrajině a vyslovil přesvědčení, že NATO vyprovokovalo Rusko.

Waters tak zastává podobné názory jako Kreml. Poláci však patří k největším evropským podporovatelům Ukrajiny. Příští týden chtělo krakovské zastupitelstvo hlasovat o tom, zda Waterse prohlásí za nežádoucí osobu.

V Česku vystoupí Roger Waters 24. května v pražské O2 areně, koncert pořádá agentura Live Nation. Vstupenky v cenách od 1990 až 3290 korun jsou stále v prodeji.

 

Právě se děje

Další zprávy