Roger Waters znovu postaví v Praze floydovskou Zeď

Kultura Kultura
11. 11. 2012 16:39
Kultovní rocková opera zazní 7. srpna na Slavii
Roger Waters
Roger Waters | Foto: facebook.com/rogerwaters

Praha - Po odkazu legendárních progresivně rockové formace Pink Floyd je poptávka i v roce 2012 a tak se dnes s interpretací jejich hudby dokáže uživit hned několik revivalů. Zbývající původní členové reunion odmítají a tak když Roger Waters loni vyjel na své údajně poslední sólové turné, uvedení programu The Wall i v Praze vzbudilo u místních fanoušků vlnu nadšení. V rámci dlouhé koncertní šňůry sem nicméně Waters zamíří ještě jednou, konkrétně 7. srpna do vršovické Synot Tip Arény.

Vstupenky v cenové relaci od 1 790 do 2 990 korun budou do distribučních sítí Ticketpro, Ticketportal a Sazkaticket uvolněny v pátek 16. listopadu. Členům fan klubu a klubu Live Nation budou k dispozici už od úterý.

Foto: Reuters

Rockovou operu The Wall ikonická kapela dějin „bílé hudby" složila už v roce 1979 a pokusila se v ní reflektovat odcizení člověka z rychlého toku moderní společnosti a z neúprosné mašinerie jejího komplexního systému.

Dnes kultovní desku doprovodila rozsáhlá pódiová prezentace, na níž mezi skupinou a publikem vyrůstala fyzická zeď. Paradoxně ke svému obsahu ale byla, do jisté míry kvůli finanční náročnosti na vybudování scény, prezentována jen mnohatisícovým davům a to pouze v rámci čtyřech vystoupení na přelomu osmdesátých let.

Dvojalbum dostalo také filmový doprovod režírovaný Alanem Parkerem, jenž patří k rozsáhlé sbírce děl, díky nimž jsou Pink Floyd dodnes vzývaní.

Waters  vrátil „zeď" na velká koncertní pódia už v roce 2011, pouze s lehce aktualizovaným vizuálním konceptem. Současnou interpretaci na 192 koncertech po celém světě vidělo na 3,3 milionu fanoušků. Když s programem loni přijel do O2 Areny, musely se kvůli obrovskému zájmu uskutečnit hned dva koncerty.

Rychlý prodej lístků se proto očekává i nyní, přestože jejich cena se může vyšplhat skoro až na tři tisíce.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy