Rock & Pop volí hudbu loňského ro(c)ku

čtk
3. 1. 2006 11:00
Praha - Hudební měsíčník Rock & Pop po tříleté přestávce obnovil svou tradiční výroční anketu Volby ro(c)ku.
Tata bojs patřili k oceněným v minulých ročnících
Tata bojs patřili k oceněným v minulých ročnících | Foto: www.tatabojs.cz

Jeho čtenáři mohou posílat hlasy svým oblíbeným interpretům až do 10. února. Výsledky hlasování budou oznámeny v pořadu Noc s Andělem, který odvysílá Česká televize v noci ze 4. na 5. března na programu ČT2.

"Už dlouho dopředu máme pro tento termín hosty, proto vyhlášení připravíme a odvysíláme až v rámci Velké noční hudby půl hodiny po půlnoci," řekl moderátor pořadu Pavel Anděl.

Volby ro(c)ku vyhlásil Rock & Pop poprvé v roce 1995 jako protipól cen Akademie populární hudby. "Prokázalo se, že tipy čtenářů byly mnohem zasvěcenější a lépe odrážely aktuální situaci nejen v oblasti rocku a popu, ale v i v celé populární hudbě," uvedli vyhlašovatelé ankety v letošním lednovém čísle Rock & Popu.

Volené kategie

Letos se budou vyhlašovat vítězové v kategoriích nejlepší album, DVD, zpěvák, zpěvačka, kapela, objev, webové stránky a rocková akce roku. Hudební publicisté budou rozhodovat o umístění v kategoriích osobnost roku, osobnost in memoriam pro již zesnulé hudebníky i o vítězi anticeny nazvané "vopruz roku".

Hlasovat lze zasláním hlasovacího lístku otištěného v lednovém vydání časopisu nebo přes internetovou stránku.

V minulých ročnících ankety u čtenářů Rock & Popu bodovaly například skupiny Ohm Square, Ecstasy of St. Theresa, Support Lesbiens, -123 min., Vypsaná fiXa nebo Tata Bojs.

V předchozích třech letech se anketa nekonala poté, co bývalý vydavatel časopisu počátkem roku 2002 odvolal šéfredaktora Vojtěcha Lindaura, s nímž odešla téměř celá tehdejší redakce. V následujících měsících redakce zažila řadu změn na postu šéfredaktora i mezi redaktory.

Lindaur se společně se svými spolupracovníky do Rock & Popu vrátil po změně vydavatele před necelým rokem; nyní anketu obnovil.

 

Právě se děje

Další zprávy