Rock for People se stěhuje. S Basement Jaxx

kul, ČTK
13. 3. 2007 16:51
Praha - Jeden z největších hudebních festivalů u nás potvrdil přesun do Hradce Králové a odhlalil první jména.
Foto: Aktuálně.cz

Rock for People se po 12 letech od svého vzniku stěhuje z atletického stadionu v Českém Brodě do areálu letiště v Hradci Králové. Třináctý ročník přehlídky, která se loni chlubila dvacetitisícovou návštěvností, nabídne od 4. do 6. července na 120 kapel a hudebníků.

Hlavní hvězdou budé britské elektronické duo Basement Jaxx.

Jeho členové Felix Burton a Simon Ratcliffe se v roce 1999 vydali všanc s albem Remedy a zrodil se hit Red Alert, z následujícího alba Rooty (2001) zůstává v paměti Where´s Your Head At? a předposlední Kish Kash (2003) přinesla skladbu Good Luck. Basement Jaxx jsou hlavně projektem hitových singlů jak ukázala poslední desky Crazy Itch Radio - na elektronickém podkresu vytváří nálady jedou ovlivněné latinou, jindy hip hopem, country nebo balkánskými rytmy.

Čtěte recenzi na album Crazy Itch Radio: Jistota, že Basement Jaxx jsou jistotou

Foto: Aktuálně.cz

Roli headlinerů převezmou také švédští punk rockeři The Hives a americká hiphopová kapela Flipsyde. Přijedou i u nás oblíbení američtí Gogol Bordello, kanadští Front Line Assembly, Mory Kanté z Guinei, folkrockoví Levellers nebo Die Happy z Německa. Domácí hudebníky zastoupí Tata Bojs, Divokej Bill, Chinaski, Kryštof nebo Wohnout.

"Hlavním důvodem stěhování je to, že Rock for People už v areálu v Českém Brodě přerostl místo svého konání a stal se větším, než může toto malé středočeské městečko pojmout," řekl jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes.

Areál v Hradci Králové nabídne oproti stadionu v Českém Brodě asi čtyřikrát větší plochu pro hudebníky i díváky a sedmkrát větší budou parkovací místa. Pořadatelé si slibují také lepší ochranu návštěvníků před nepřízní počasí, která k festivalu tradičně patří, a velké kapely, které by se do Brodu nevešly.

 

Právě se děje

Další zprávy