Rock for People oslaví plnoletost se Skrillexem

Kultura ČTK Kultura, ČTK
8. 2. 2012 11:40
Přijede i Pete Doherty a kytarovka Two Door Cinema Club
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Americký dubstepový producent Skrillex, propagátor electro-hopu Example nebo indie kytarovka Two Door Cinema Club zahrají na letošním, 18. ročníku festivalu Rock for People. Ten se letos uskuteční ve Festivalparku v Hradci Králové od 3. do 6. července.

Do šestice oznámených interpretů patří i zpěvák, kytarista a textař Pete Doherty s kapelou The Libertines, který stejně jako hudbou proslul divokým životem. Potvrzena je rovněž kapela Irie Révoltés, která spojuje reggae, dancehall, hip hop, ska i punk. Na své si prý přijdou i ortodoxní fanoušci metalové frakce - účast na festivalu přislíbila formace August Burns Red, která vyznává křesťanský metalcore. 

Úvodní šestice interpretů je stylově rozptýlená, společné prvky se ovšem podle pořadatelů najdou. Celý sextet prý slibuje velmi živá vystoupení a příkladnou komunikaci s diváky.

Pete Doherty z The Libertines
Pete Doherty z The Libertines | Foto: Reuters, Facebook Pete Doherty

Třiadvacetiletý Skrillex pocházející z Kalifornie je oblíbencem sociálních sítí a aktuálně se uchází o pět Grammy. jeho dvě dosavadní EPčka bodovala v americkém žebříčku. Je první americkou hvězdou klubového žánru dubstep a jeho „metalové" efekty subbasových ataků se vloni staly dominantním trendem taneční hudby (k malé radosti žánrových puristů)

"Skákat se bude letos opravdu hodně. A jsme sami rádi, že u tak zvučných jmen. Takový Skrillex vyprodává obrovské haly během několika minut - půjde o jeho exkluzivní česko-slovenskou premiéru," uvedl Michal Thomes z agentury Ameba Production, jež Rock for People tradičně pořádá.

Úplný seznam účastníků letošního festivalu budou organizátoři zveřejňovat postupně. Dohromady by měl čítat asi čtyři desítky zahraničních kapel. Oslava "plnoletosti" festivalu bude patřit podle organizátorů k výjimečným. Fanoušci se mají těšit na hvězdy z minulosti, které zde odvedly nezapomenutelné výkony.

Vstupenky na 18. ročník Rock for People jsou po dvou vyprodaných edicích aktuálně k dispozici za 1300 a 1400 korun, a to výhradně prostřednictvím portálu www.ticketsforpeople.cz.

Od března vyskočí ceny na 1500 korun; fanoušci, kteří vyplní dotazník, mají nárok na slevu 100 korun. Více informací lze najít na www.rockforpeople.cz.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy