Red Hot Chili Peppers představí nové album v kinech

9. 8. 2011 1:24
Koncert bude přenášen z Kolína nad Rýnem
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Skupina Red Hot Chili Peppers představí své nové album I'm With You v kinech. Do devíti set sálů bude 30. srpna v HD obrazové kvalitě a prostorovém zvuku pomocí satelitu přenášen jejich jediný koncert v Kolíně nad Rýnem, kde nahrávka poprvé zazní v kompletní podobě.

Těšit se mohou návštěvníci vybraných kinosálů čtyř kontinentů. V České republice je zatím potvrzeno 15 kin, kde 30. srpna od 21 hodin zazní nové písně i největší hity Red Hot Chili Peppers.

"Předprodej vstupenek byl již zahájen. Přenos bude uveden v obrazové High Definition kvalitě a prostorovém 5.1 surround zvuku," uvedl Jiří Šebesta z pražského kina AeroŠebesta.

K přenosu z Kolína nad Rýnem se přihlásila kina po celém světě. V jediný večer tak album premiérově uslyší fanoušci v kinech Spojených států, Kanady, Evropy i Jižní Ameriky; s malým posunem bude koncert přenášen také v Austrálii, Jižní Africe nebo na Novém Zélandu.

Foto: Aktuálně.cz

Red Hot Chili Peppers se řadí mezi nejúspěšnější rocková seskupení historie. Prodali na 60 milionů nosičů po celém světě, získali šest Grammy. jedenáct jejich singlů se stalo jedničkou amerických hitparád. Album I'm With You produkoval Rick Rubin, který stál i za pěti předchozími alby kapely: Stadium Arcadium (2006), By The Way (2002), Californication (1999), One Hot Minute (1995), a Blood Sugar Sex Magik (1991).

 Deska I'm With You vychází na americkém kontinentě 30. srpna pod značkou Warner Bros, na český trh album uvede o den dříve společnost Supraphon. "O tom není sporu, je to nový začátek, slunce zase začíná svítit," komentuje zpěvák Anthony Kiedis návrat kapely po pěti letech.

 Album je prvním od doby, kdy kapelu opustil kytarista John Frusciante. Hudebníka, který hrál se skupinou deset let, nahradil na přelomu let 2009 a 2010 Josh Klinghoffer.

Kalifornská kapela vznikla počátkem 80. let, založili ji spolužáci ze střední školy, zpěvák Anthony Kiedis a baskytarista Flea. Debutovou desku nazvanou Red Hot Chili Peppers vydala v roce 1984. Popularitu kapele počátkem 90. let přineslo zejména album Blood Sugar Sex Magic.

 

Právě se děje

Další zprávy