Rapper Ludacris uráží McCaina. Z lásky k Obamovi

kul
31. 7. 2008 18:01
Kandidát na prezidenta se k songu raději moc nehlásí
Obama byl původně proti tomu, aby stát pomáhal obětem hypoték. Bylo by údajně "morálním hazardem" podporovat Američany, aby dělali chyby
Obama byl původně proti tomu, aby stát pomáhal obětem hypoték. Bylo by údajně "morálním hazardem" podporovat Američany, aby dělali chyby | Foto: Reuters

New York - Že má demokratický kandidát na amerického prezidenta Barack Obama spoustu příznivců mezi umělci a hudebníky zvlášť, je známá věc. Ale nemusí z toho mít jen užitek; když to myslí dobře a poctivě rapper, bývají z toho trable.

Obamův fanoušek Ludacris natočil z lásky song Obama is here, ve kterém všem vysvětlil, že jeho favorit je nejlepší kandidát a že „world is ready for change 'cause Obama is here".

A pro jistotu připomněl, že ti ostatní jsou stejně absolutní pitomci. Současný šéf Bílého domu George W. Bush je prý mentálně retardovaný, a navíc nejhorší prezident v dosavadní historii. Republikán John McCain, který by ho chtěl vystřídat, by ale nebyl o nic lepší - jediné křeslo, které si zaslouží, je kolečkové.

Obamův volební štáb tak raději hned přispěchal s prohlášením, že Ludacrisův song je potupný a  urážlivý.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Herec Jon Voight zveřejnil tirádu proti Obamovi
Nicholsonovo video pro Clintonovou je hitem internetu

"Ludacris je talentovaný, ale za tenhle text by se měl stydět," řekl Obamův mluvčí Bill Burton s tím, že jeho šéf mnohokrát opakoval, že současné rapové texty  jsou plné mysogynie, okázalého materialismu i ponižujících obrazů - a že nechce, aby to jeho dcery ani jiné děti musely poslouchat.

Možná mu to měl víc zdůraznit v roce 2006, kdy se oba setkali ještě před tím, než senátor ohlásil kandidaturu. Ještě na jaře o něm v rozhovoru pro Rolling Stone prohlásil, že je talentovaný hudebník i obchodník.

Ludacris ale neláká jen černé voliče a volitele, aby dali Obamovi pac. Sám se nabízí i na místo viceprezidenta místo Hillary Clintonové - která ho prý stejně nenávidí a je to jen „bitch". A přinejmenším Obamovi v tracku připomíná, že mu slíbil amnestii, kdykoli se dostane do lochu.

Podporu Obamovi už na jaře vyjádřil rapper will.i.am, když za pomoci dalších stoupenců zremixoval jeho volební projev se známým mottem kampaně Yes We Can.

O Obamovi jako o šanci na změnu mluví i Robert de Niro nebo Bob Dylan. O to větší rozruch vzbudil tento týden ve svém článku herec John Voight, když varoval, že Obamovo vítězství bude znamenat nástup socialismu.

Moderní technologie a internet tradičně přejí demokratickým kandidátům. Hitem se na jaře stalo i video Jacka Nicholsona pro Hillary Clintonovou; bohužel marně.

 

Právě se děje

Další zprávy